Vinul în bucate - Peste 100 de reţete cu vin şi alte băuturi

Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Valentina Iordan
ISBN: 978-606-8403-74-8
Editura: House of Guides
Anul publicării: 2014
Pagini: 120
DESCRIERE
Vinul în bucate - Peste 100 de reţete cu vin şi alte băuturi - Valentina Iordan
Complicitatea dintre vinuri şi mâncare este foarte veche, ea fiind atestată de o reţetă antică persană, veche de mai bine de 5000 de ani, care ne spune că la gătirea cărnii de vită se folosea un sos preparat din vin vechi, şofran şi apă de trandafiri.
Vinurile (sau alte băuturi) alese pentru gătit trebuie să fie simple, dar de bună calitate. Prin reducţie, vinul îşi concentrează aromele, astfel că un vin prost îşi va dezvălui toate caracteristicile negative, stricând mâncarea.
Pentru realizarea unui preparat armonios, este bine ca înainte de a ne apuca de gătit să ne imaginăm ce vrem să obţinem, ce gust şi ce arome ne dorim, ţinând cont de toate ingredientele folosite, în funcţie de aceste coordinate alegând băutura ce o vom folosi.
Cei care se tem că gustul mâncării va fi afectat de conţinutul de alcool trebuie să ştie că prin tratare termică (fierbere, coacere, flambare), alcoolul conţinut de diverse băuturi folosite în gastronomie se evaporă în cea mai mare parte, în funcţie de procedeul folosit, lăsând în urmă acel ceva ce va da o savoarea proprie fiecărui preparat.
Complicitatea dintre vinuri şi mâncare este foarte veche, ea fiind atestată de o reţetă antică persană, veche de mai bine de 5000 de ani, care ne spune că la gătirea cărnii de vită se folosea un sos preparat din vin vechi, şofran şi apă de trandafiri.
Vinurile (sau alte băuturi) alese pentru gătit trebuie să fie simple, dar de bună calitate. Prin reducţie, vinul îşi concentrează aromele, astfel că un vin prost îşi va dezvălui toate caracteristicile negative, stricând mâncarea.
Pentru realizarea unui preparat armonios, este bine ca înainte de a ne apuca de gătit să ne imaginăm ce vrem să obţinem, ce gust şi ce arome ne dorim, ţinând cont de toate ingredientele folosite, în funcţie de aceste coordinate alegând băutura ce o vom folosi.
Cei care se tem că gustul mâncării va fi afectat de conţinutul de alcool trebuie să ştie că prin tratare termică (fierbere, coacere, flambare), alcoolul conţinut de diverse băuturi folosite în gastronomie se evaporă în cea mai mare parte, în funcţie de procedeul folosit, lăsând în urmă acel ceva ce va da o savoarea proprie fiecărui preparat.
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 118,80 leiPRP: 132,00 lei
- 47,20 leiPRP: 59,00 lei
- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
RECENZII