Totul despre alimentatia sanatoasa

Preț: 23,98 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 272
Format: 16x23

DESCRIERE

Totul despre alimentatia sanatoasa

Ghid pentru mentinerea starii de sanatate si a unui regim alimentar corect, echilibrat, oferind sugestii si in cazul unor boli cronice, cartea biochimistului Radu M. Olinescu - doctor in aceasta specialitate, cercetator stiintific in cadrul Institutului de Cercetari Medico-Militare din Bucuresti, conferentiar in cadrul Urbana-Champagne University din Illinois, SUA, autor a peste 130 de articole stiintifice publicate in periodicele de specialitate din tara si strainatate si a 8 lucrari in volum (intre care "Peroxidarea in chimie, medicina si biologie"; "Chemioluminiscenta si bioluminiscenta"; "Radicali liberi in fiziopatologia umana"; "Body's Battle Against Pollution") - ofera publicului larg o trecere in revista a ultimelor descoperiri stiintifice in aceste directii, pe parcursul unei abordari directe a problematicii specifice, in cadrul careia, fara a eluda multiplele incidente, evita totusi comentariile stiintifice profunde si formulele chimice.
Fara sa fie dedicat gospodinelor, carora sa le furnizeze "sfaturi utile" si "retete culinare", volumul analizeaza AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE UNOR DIETE, DESTRAMA UNELE MITURI TESUTE IN JURUL UNOR REGIMURI ALIMENTARE SAU ALIMENTE si DEZVALUIE FARA MENAJAMENTE ADEVARURILE ASUPRA ACESTORA, OFERIND consultantului sau CAILE PE CARE SA-SI POATA CORECTA REGIMUL ALIMENTAR SAU SA-SI CROIASCA UNUL PROPRIU, ADECVAT STARII DE SANATATE A PROPRIULUI ORGANISM. In fapt, ratiunea demersului autorului cartii (fundamentat prin practica personala de biochimie medicala si, mai cu seama, a experientei acumulate pe parcursul stagiului efectuat in cadrul Departamentului de Nutritie al Urbana-Champagne University din Illinois, SUA) este una singura, a logicii "intaietatii mentinerii unei stari de sanatate si a preventiei unor boli fata de tratarea acestora", mai cu seama pe fondul evidentierii unei frecvente sporite a maladiilor degenerative (cardiovasculare, cancer, diabet, reumatism), dovedite ca influentate de calitatea si cantitatea hranei, doi factori care, reglati adecvat, pot conduce la prevenirea instalarii afectiunilor si influentarea decisiva a evolutiei lor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0380 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

X

Confidențialitatea dvs.

Procesăm datele dvs. cu scopul de a vă oferi posibilitatea să comandați produsele noastre online, precum și pentru a vă oferi conținut care să fie adaptat la interesele și nevoile dvs. Analizăm aceste date pentru a obține informații cu privire la comportamentul și interesele vizitatorilor noștri. Împărtășim aceste informații partenerilor noștri pe baza consimțământului și/sau a interesului legitim. Mai jos vă puteți exercita, la nivel de partener, dreptul de a consimți sau de vă opune unui interes legimit pe baza unui scop specific.

Module cookie strict necesare

Aceste fișiere sunt strict necesare pentru buna funcționare a magazinului online (pentru plasarea comenzilor online, autenficare în cont, salvarea/procesarea opțiunilor dvs cu privire la modulele de tip cookie, etc.). Acestea nu necesită acordul dvs. pentru plasare/accesare și nu pot fi dezactivate (decât dacă nu țineți meapărat să intrați în setările browser-ului dvs și să le dezactivați de acolo, având ca rezultat negativ întreruperea funcționării normale a site-ului).