Totul despre alimentatia sanatoasa
Preț: 23,98 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Radu M Olinescu
Editura: Niculescu
Anul publicării: 2004
Pagini: 272
Format: 16x23
DESCRIERE
Totul despre alimentatia sanatoasa
Ghid pentru mentinerea starii de sanatate si a unui regim alimentar corect, echilibrat, oferind sugestii si in cazul unor boli cronice, cartea biochimistului Radu M. Olinescu - doctor in aceasta specialitate, cercetator stiintific in cadrul Institutului de Cercetari Medico-Militare din Bucuresti, conferentiar in cadrul Urbana-Champagne University din Illinois, SUA, autor a peste 130 de articole stiintifice publicate in periodicele de specialitate din tara si strainatate si a 8 lucrari in volum (intre care "Peroxidarea in chimie, medicina si biologie"; "Chemioluminiscenta si bioluminiscenta"; "Radicali liberi in fiziopatologia umana"; "Body's Battle Against Pollution") - ofera publicului larg o trecere in revista a ultimelor descoperiri stiintifice in aceste directii, pe parcursul unei abordari directe a problematicii specifice, in cadrul careia, fara a eluda multiplele incidente, evita totusi comentariile stiintifice profunde si formulele chimice.
Fara sa fie dedicat gospodinelor, carora sa le furnizeze "sfaturi utile" si "retete culinare", volumul analizeaza AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE UNOR DIETE, DESTRAMA UNELE MITURI TESUTE IN JURUL UNOR REGIMURI ALIMENTARE SAU ALIMENTE si DEZVALUIE FARA MENAJAMENTE ADEVARURILE ASUPRA ACESTORA, OFERIND consultantului sau CAILE PE CARE SA-SI POATA CORECTA REGIMUL ALIMENTAR SAU SA-SI CROIASCA UNUL PROPRIU, ADECVAT STARII DE SANATATE A PROPRIULUI ORGANISM. In fapt, ratiunea demersului autorului cartii (fundamentat prin practica personala de biochimie medicala si, mai cu seama, a experientei acumulate pe parcursul stagiului efectuat in cadrul Departamentului de Nutritie al Urbana-Champagne University din Illinois, SUA) este una singura, a logicii "intaietatii mentinerii unei stari de sanatate si a preventiei unor boli fata de tratarea acestora", mai cu seama pe fondul evidentierii unei frecvente sporite a maladiilor degenerative (cardiovasculare, cancer, diabet, reumatism), dovedite ca influentate de calitatea si cantitatea hranei, doi factori care, reglati adecvat, pot conduce la prevenirea instalarii afectiunilor si influentarea decisiva a evolutiei lor.
Ghid pentru mentinerea starii de sanatate si a unui regim alimentar corect, echilibrat, oferind sugestii si in cazul unor boli cronice, cartea biochimistului Radu M. Olinescu - doctor in aceasta specialitate, cercetator stiintific in cadrul Institutului de Cercetari Medico-Militare din Bucuresti, conferentiar in cadrul Urbana-Champagne University din Illinois, SUA, autor a peste 130 de articole stiintifice publicate in periodicele de specialitate din tara si strainatate si a 8 lucrari in volum (intre care "Peroxidarea in chimie, medicina si biologie"; "Chemioluminiscenta si bioluminiscenta"; "Radicali liberi in fiziopatologia umana"; "Body's Battle Against Pollution") - ofera publicului larg o trecere in revista a ultimelor descoperiri stiintifice in aceste directii, pe parcursul unei abordari directe a problematicii specifice, in cadrul careia, fara a eluda multiplele incidente, evita totusi comentariile stiintifice profunde si formulele chimice.
Fara sa fie dedicat gospodinelor, carora sa le furnizeze "sfaturi utile" si "retete culinare", volumul analizeaza AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE UNOR DIETE, DESTRAMA UNELE MITURI TESUTE IN JURUL UNOR REGIMURI ALIMENTARE SAU ALIMENTE si DEZVALUIE FARA MENAJAMENTE ADEVARURILE ASUPRA ACESTORA, OFERIND consultantului sau CAILE PE CARE SA-SI POATA CORECTA REGIMUL ALIMENTAR SAU SA-SI CROIASCA UNUL PROPRIU, ADECVAT STARII DE SANATATE A PROPRIULUI ORGANISM. In fapt, ratiunea demersului autorului cartii (fundamentat prin practica personala de biochimie medicala si, mai cu seama, a experientei acumulate pe parcursul stagiului efectuat in cadrul Departamentului de Nutritie al Urbana-Champagne University din Illinois, SUA) este una singura, a logicii "intaietatii mentinerii unei stari de sanatate si a preventiei unor boli fata de tratarea acestora", mai cu seama pe fondul evidentierii unei frecvente sporite a maladiilor degenerative (cardiovasculare, cancer, diabet, reumatism), dovedite ca influentate de calitatea si cantitatea hranei, doi factori care, reglati adecvat, pot conduce la prevenirea instalarii afectiunilor si influentarea decisiva a evolutiei lor.
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
- 69,35 leiPRP: 73,00 lei
- 27,55 leiPRP: 29,00 lei
RECENZII