Suferinte Dispretuite. Despre alimentatie, Regimuri, Alergii, Intolerante si Multe Altele

Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Janine Fontaine
Editura: Dharana
Anul publicării: 2011
Pagini: 464
Format: 13x20
Categoria: Spiritualitate
DESCRIERE
Stim cu toţii că dieteticienii au păreri total diferite. Unii recomandă regimul lacto-vegetarian, alţii îl resping, unii ne sfătuiesc să nu mâncăm carne, alţii resping cerealele, care pentru unii sunt singura cale de salvare, alţii nu acceptă decât alimentele crude...
În faţa acestei lipse de unanimitate, doctorul Fontaine propune o metodă eficientă, plecând de la principiile de bază, cele ale,, medicinii energetice''. Pentru ea, cel mai important lucru este detectarea intoleranţelor individuale. O constatare: dacă fiecare fiinţă omenească posedă un corp vibrator caracteristic şi fiecare categorie de alimente posedă propriile vibraţii. Trebuie să existe deci o anumită armonie între ele pentru ca să se accepte mutual.
Această armonizare între vibraţiile subiectului şi alimente este cheia unei digestii reuşite. Eşecul ei conduce la apariţia intoleranţelor şi a alergiilor alimentare. Alergiile digestive produc o deteriorare ascunsă a imunităţii, care se află la originea nenumăratelor boli a căror adevărată provenienţă şi al căror tratament nu au fost cunoscute până acum.
Aici alimentele sunt clasificate pe categorii, fiecare fiind purtătoarea unor vibraţii diferite şi care pot să fie sau să nu fie în acord vibrator cu subiectul.
Cititorii fideli ai doctorului Fontaine ( sute de mii) vor găsi în a cincea sa lucrare marea experienţă a unuia dintre cei mai renumiţi autori din domeniul medicinii neconvenţionale.
CUPRINS:
Alte dovezi clinice
Scoaterea in evidenta a rolului tulburarilor digestive insidioase
Un public dezorientat
Capitolul I
DIETETICA
Stiinta alimentatiei: o noua stiinta
Dietetica materialista
Gustave von Bunge, vitalistul
Vitalismul
Dietetica contemporana
Bucuria de a manca in ziua de astazi
Marea transformare a bucatariei
Cum sa ne gasim drumul de urmat
Ruptura de invizibil
DIETETICA VITALISTA
Cum sa admitem forta vitala a hranei?
Experiente personale
PLANTA, FIINTA VIE
O forta ascunsa
Functii de sensibilitate
Mica lume a spiritelor vegetale
Gradinile din Findhorn
Comunicarea dintre plante si fiinta omeneasca
Starile sufletesti ale plantelor si puterea lor terapeutica
FRUCTELE VINDECATOARE
Capitolul II
ALIMENTELE IMPORTANTE
„Viata fara aer”
PAINEA
Varietati de paine
Glutenul
Cerealele si glutenul
VINUL
LAPTELE
Laptele matern
Laptele primei varste
Laptele pentru varsta a doua
Avantajele si inconvenientele produselor lactate
Derivatele laptelui
OUL
Digestibilitatea
Consumarea lor
CARNEA
Despre folosirea carnii
ZAHARUL
Zaharul si povestea sa
Consumul de zahar
APA
CIOCOLATA
ULEIURILE
Margarina
SARURILE
CALITATEA BIOLOGICA
Capitolul III
DIGESTIA
Placeri si neplaceri
MOTRICITATEA TUBULUI DIGESTIV
Stomacul
Intestinul
Capitolul IV
CELE TREI SUBSTANTE
GLUCIDELE
Digestia amidonului
Digestia dizaharidelor
Interactiunile alimentare
Rolul fibrelor
Digestibilitatea amidonului
PROTIDELE
Digestia
Acizii aminati
Asocierile alimentare
Asimilatia
Pregatirea carnii
Necesitati
Sursele de protide
Necesitatile mondiale de protide
LIPIDELE
Rolul lor
Constitutie
Efectele prepararii uleiului
Digestia lipidelor
Fiziopatologia
Tratamentul dislipedimiilor
INTREBAREA
O intrebare ramane
Enzimele
Procesele de fermentatie
Membrana celulara
Misterul
Regulatorii cosmici
Capitolul V
IMUNITATEA
IMUNOLOGIA
Sistemul limfoid constituie suportul imunitatii
Actorii imunitatii
DEFICIENTELE IMUNITARE
Capitolul VI
BOLILE ALERGICE
Depistarea alergenului pentru a-l putea inlatura
Anafilaxia
Diferitele tipuri de reactie alergica
Reactia antigen-anticorp
Mediatorii alergici
Manifestari digestive
Alergiile localizate
Manifestari inselatoare
Mecanismele de aparare
Capitolul VII
VANATOAREA DE ALERGENI
Testele
Alergenii emotionali
Alergenii alimentari
Intolerantele alimentare
Descoperirea vinovatului
Tehnica
Tratamentul
REGULI DE CONDUITA PENTRU ALERGICI IN CAZ DE INTOLERANTA
Capitolul VIII
ALTE PATOLOGII ALE TUBULUI DIGESTIV
PATOLOGIA DENTARA
Prima perioada
A doua etapa
A treia etapa
Remediile homeopatice
Tratamentele stomatologice
ULCERELE GASTRO-DUODENALE
INTOLERANTA LA GLUTEN
DIABETUL
Originea diabetului
HIPOGLICEMIA FUNCTIONALA
ARTERIOSCLEROZA
HIPERTRIGLICERIDEMIA
GUTA
BOLILE COLONULUI
Colopatiile
Diareea
Constipatia
BOLILE NEUROLOGICE
Capitolul IX
OBEZITATEA
Definitia obezitatii
Foame, satietate, ponderostat
Factorii constitutionali
Cauzele psihologice
Cauzele alimentare ale cresterii in greutate
Repartizarea grasimilor
Tratamentele
Regimurile
Metoda caloriilor
Regimul de cruditati si instinctoterapia lui Burger
Capitolul X
ALTI ALERGENI: SUBSTANTELE TOXICE
Baletul produselor chimice care ne inconjoara
Trofo-depresorii metabolici naturali
Trofo-depresorii antinaturali
Capitolul XI
CERUL, MAREA SI PAMANTUL
EMERGENTA
Vedere generala asupra organizarii ierarhice a materiei vii
Suntem alaturi de tot ce este viu?
VIATA PAMANTULUI
Bolile pamantului
Inteligenta lumii vegetale
Componentele solului
Instrumentele de transmutare
Perenitatea pamanturilor cultivabile
Viitorul nostru
LISTA ALIMENTARA
În faţa acestei lipse de unanimitate, doctorul Fontaine propune o metodă eficientă, plecând de la principiile de bază, cele ale,, medicinii energetice''. Pentru ea, cel mai important lucru este detectarea intoleranţelor individuale. O constatare: dacă fiecare fiinţă omenească posedă un corp vibrator caracteristic şi fiecare categorie de alimente posedă propriile vibraţii. Trebuie să existe deci o anumită armonie între ele pentru ca să se accepte mutual.
Această armonizare între vibraţiile subiectului şi alimente este cheia unei digestii reuşite. Eşecul ei conduce la apariţia intoleranţelor şi a alergiilor alimentare. Alergiile digestive produc o deteriorare ascunsă a imunităţii, care se află la originea nenumăratelor boli a căror adevărată provenienţă şi al căror tratament nu au fost cunoscute până acum.
Aici alimentele sunt clasificate pe categorii, fiecare fiind purtătoarea unor vibraţii diferite şi care pot să fie sau să nu fie în acord vibrator cu subiectul.
Cititorii fideli ai doctorului Fontaine ( sute de mii) vor găsi în a cincea sa lucrare marea experienţă a unuia dintre cei mai renumiţi autori din domeniul medicinii neconvenţionale.
CUPRINS:
Alte dovezi clinice
Scoaterea in evidenta a rolului tulburarilor digestive insidioase
Un public dezorientat
Capitolul I
DIETETICA
Stiinta alimentatiei: o noua stiinta
Dietetica materialista
Gustave von Bunge, vitalistul
Vitalismul
Dietetica contemporana
Bucuria de a manca in ziua de astazi
Marea transformare a bucatariei
Cum sa ne gasim drumul de urmat
Ruptura de invizibil
DIETETICA VITALISTA
Cum sa admitem forta vitala a hranei?
Experiente personale
PLANTA, FIINTA VIE
O forta ascunsa
Functii de sensibilitate
Mica lume a spiritelor vegetale
Gradinile din Findhorn
Comunicarea dintre plante si fiinta omeneasca
Starile sufletesti ale plantelor si puterea lor terapeutica
FRUCTELE VINDECATOARE
Capitolul II
ALIMENTELE IMPORTANTE
„Viata fara aer”
PAINEA
Varietati de paine
Glutenul
Cerealele si glutenul
VINUL
LAPTELE
Laptele matern
Laptele primei varste
Laptele pentru varsta a doua
Avantajele si inconvenientele produselor lactate
Derivatele laptelui
OUL
Digestibilitatea
Consumarea lor
CARNEA
Despre folosirea carnii
ZAHARUL
Zaharul si povestea sa
Consumul de zahar
APA
CIOCOLATA
ULEIURILE
Margarina
SARURILE
CALITATEA BIOLOGICA
Capitolul III
DIGESTIA
Placeri si neplaceri
MOTRICITATEA TUBULUI DIGESTIV
Stomacul
Intestinul
Capitolul IV
CELE TREI SUBSTANTE
GLUCIDELE
Digestia amidonului
Digestia dizaharidelor
Interactiunile alimentare
Rolul fibrelor
Digestibilitatea amidonului
PROTIDELE
Digestia
Acizii aminati
Asocierile alimentare
Asimilatia
Pregatirea carnii
Necesitati
Sursele de protide
Necesitatile mondiale de protide
LIPIDELE
Rolul lor
Constitutie
Efectele prepararii uleiului
Digestia lipidelor
Fiziopatologia
Tratamentul dislipedimiilor
INTREBAREA
O intrebare ramane
Enzimele
Procesele de fermentatie
Membrana celulara
Misterul
Regulatorii cosmici
Capitolul V
IMUNITATEA
IMUNOLOGIA
Sistemul limfoid constituie suportul imunitatii
Actorii imunitatii
DEFICIENTELE IMUNITARE
Capitolul VI
BOLILE ALERGICE
Depistarea alergenului pentru a-l putea inlatura
Anafilaxia
Diferitele tipuri de reactie alergica
Reactia antigen-anticorp
Mediatorii alergici
Manifestari digestive
Alergiile localizate
Manifestari inselatoare
Mecanismele de aparare
Capitolul VII
VANATOAREA DE ALERGENI
Testele
Alergenii emotionali
Alergenii alimentari
Intolerantele alimentare
Descoperirea vinovatului
Tehnica
Tratamentul
REGULI DE CONDUITA PENTRU ALERGICI IN CAZ DE INTOLERANTA
Capitolul VIII
ALTE PATOLOGII ALE TUBULUI DIGESTIV
PATOLOGIA DENTARA
Prima perioada
A doua etapa
A treia etapa
Remediile homeopatice
Tratamentele stomatologice
ULCERELE GASTRO-DUODENALE
INTOLERANTA LA GLUTEN
DIABETUL
Originea diabetului
HIPOGLICEMIA FUNCTIONALA
ARTERIOSCLEROZA
HIPERTRIGLICERIDEMIA
GUTA
BOLILE COLONULUI
Colopatiile
Diareea
Constipatia
BOLILE NEUROLOGICE
Capitolul IX
OBEZITATEA
Definitia obezitatii
Foame, satietate, ponderostat
Factorii constitutionali
Cauzele psihologice
Cauzele alimentare ale cresterii in greutate
Repartizarea grasimilor
Tratamentele
Regimurile
Metoda caloriilor
Regimul de cruditati si instinctoterapia lui Burger
Capitolul X
ALTI ALERGENI: SUBSTANTELE TOXICE
Baletul produselor chimice care ne inconjoara
Trofo-depresorii metabolici naturali
Trofo-depresorii antinaturali
Capitolul XI
CERUL, MAREA SI PAMANTUL
EMERGENTA
Vedere generala asupra organizarii ierarhice a materiei vii
Suntem alaturi de tot ce este viu?
VIATA PAMANTULUI
Bolile pamantului
Inteligenta lumii vegetale
Componentele solului
Instrumentele de transmutare
Perenitatea pamanturilor cultivabile
Viitorul nostru
LISTA ALIMENTARA
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 47,20 leiPRP: 59,00 lei
- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
- 69,35 leiPRP: 73,00 lei
RECENZII