Producerea materialului saditor pentru legume, pomi si vita de vie

Preț: 18,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 480
Format: 13X20

DESCRIERE

Producerea materialului saditor pentru LEGUME, POMI si VITA DE VIE PREFAŢĂ România dispune de condiţii dintre cele mai favorabile pentru dezvoltarea producţiei de legume, fructe, struguri şi vin; aşa se explică faptul că Legumicultura, Pomicultura şi Viticultura sunt îndeletniciri agricole a căror origine este foarte veche pe aceste meleaguri. Cultivarea acestor plante este considerată o ocupaţie deosebită care necesită cunoştinţe temeinice, uneori ridicându-se la nivelul artei. în acelaşi timp aceste sectoare de activitate au un caracter intensiv pronunţat, utilizând importante resurse, începând cu materialul săditor folosit la înfiinţarea culturilor. Obţinerea materialului săditor horticol valoros şi ga~3. ntat în ceea ce priveşte autenticitatea, sănătatea şi pretabilitatea pentru diferite sisteme de cultură constituie azi un deziderat al multor horticultori. Acest material trebuie să aparţină numai soiurilor recomandate şi autorizate în cultură, precum şi înregistrate de inspecţia de profil. Alături de metodele tradiţionale de înmulţire sunt prezentate în lucrare metodele moderne, eficiente, în concordanţă cu noile condiţii create de reconstrucţia proprietăţii private şi deschiderea către economia de piaţă. Un loc important este ocupat de experienţa dobândită de specialiştii care lucrează în institutele şi staţiunile de cercetări precum şi în învăţământul superior horticol. Tehnologiile de producere a materialului săditor sunt prezentate în conformitate cu legislaţia recent adoptată care se aliniază la aceea a Uniunii Europene. Lucrarea se adresează atât cultivatorilor amatori, cât şi studenţilor din profilul agronomic şi specialiştilor din producţie, cercetare, învăţământ, camere agricole, structuri interprofesionale, oficii de consultanţă, etc. Ea pune la dispoziţie cunoştinţele necesare obţinerii unui material săditor de cea mai bună calitate -o condiţie primordială pentru reuşita culturilor şi plantaţiilor a căror exploatare trebuie să satisfacă atât exigenţele producătorilor, cât şi ale consumatorilor la început de mileniu. AUTORII
Vezi și alte cărți: legume, vita de vie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0396 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

X

Confidențialitatea dvs.

Procesăm datele dvs. cu scopul de a vă oferi posibilitatea să comandați produsele noastre online, precum și pentru a vă oferi conținut care să fie adaptat la interesele și nevoile dvs. Analizăm aceste date pentru a obține informații cu privire la comportamentul și interesele vizitatorilor noștri. Împărtășim aceste informații partenerilor noștri pe baza consimțământului și/sau a interesului legitim. Mai jos vă puteți exercita, la nivel de partener, dreptul de a consimți sau de vă opune unui interes legimit pe baza unui scop specific.

Module cookie strict necesare

Aceste fișiere sunt strict necesare pentru buna funcționare a magazinului online (pentru plasarea comenzilor online, autenficare în cont, salvarea/procesarea opțiunilor dvs cu privire la modulele de tip cookie, etc.). Acestea nu necesită acordul dvs. pentru plasare/accesare și nu pot fi dezactivate (decât dacă nu țineți meapărat să intrați în setările browser-ului dvs și să le dezactivați de acolo, având ca rezultat negativ întreruperea funcționării normale a site-ului).