Prepararea lichiorurilor
Preț: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Herebert George
ISBN: 978-973-8011-66-3
Editura: M.A.S.T
Anul publicării: 2006
Pagini: 176
Format: 13X20
DESCRIERE
LICHIOR -Prepararea lichiorurilor
Cuvânt înainte
Lichiorurile produse în propria gospodărie erau un motiv de mândrie pentru gospodar, mai ales în mediul rural. Fiecare regiune avea propriile sale specialităţi de lichioruri şi rachiu pe care le mai are, în parte, şi astăzi. Unele reţete au fost transmise din generaţie în generaţie. Producătorii erau mândri de rezultatele muncii lor. Oraşul era departe şi banii puţini. Rachiurile „cumpărate" constituiau o excepţie. Propriile grădini ca şi magazinele de coloniale (băcăniile săteşti) constituiau surse valoroase de materii prime pentru lichioruri. Reţetele şi le adapta fiecare producător. Dar şi urmând indicaţiile acestei cărţi se pot obţine lichioruri bune din materiile prime savuroase ale grădinilor, câmpiilor şi pădurilor.
Acest îndrumar este rezultatul multor ani de cercetare şi a unor experienţe de ani de zile. Unele întrebări şi indicaţii ale cititorilor au contribuit la îmbogăţirea ediţiilor anterioare. Dar nici de data asta nu m-am putut hotărî să includ în colecţia lărgită de reţete, lichiorul de ceapă. Oricum, materialul primei părţi din carte a fost mereu prelucrat.
Pentru a vedea cum au fost puse în valoare roadele recoltelor verii, citiţi istoria rachiului. Alcoolul nu induce numai o stare de bine, dar poate fi şi medicament. în capitolul despre alcool, am scos în evidenţă importanţa micilor producători a căror sete de cunoaştere a determinat apariţia acestei cărţi. Recomandările se bazează pe principiile producţiei mici. Cu aceasta se începe. Producătorii de lichior se pot inspira şi din alte surse sau pot experimenta propriile lor reţete. Această carte şi-a îndeplinit scopul dacă a oferit prilejul şi metodele de principiu pentru a stimula propriile experimente, fiindcă studiul merge în paralel cu practica şi în domeniul producerii lichiorurilor. Nu vă descurajaţi dacă după primele încercări nu aţi realizat rezultatele scontate. Pentru a depăşi supărările, după expresia lui Wilhelm Busch care spune în cartea sa „Cuvioasa Elena": „E necesar un lucru, ştiu, / La supărare, bei rachiu."
Cu aceasta, mult succes şi desfătare în obţinerea de lichioruri bune!
Herbert George
Cuvânt înainte
Lichiorurile produse în propria gospodărie erau un motiv de mândrie pentru gospodar, mai ales în mediul rural. Fiecare regiune avea propriile sale specialităţi de lichioruri şi rachiu pe care le mai are, în parte, şi astăzi. Unele reţete au fost transmise din generaţie în generaţie. Producătorii erau mândri de rezultatele muncii lor. Oraşul era departe şi banii puţini. Rachiurile „cumpărate" constituiau o excepţie. Propriile grădini ca şi magazinele de coloniale (băcăniile săteşti) constituiau surse valoroase de materii prime pentru lichioruri. Reţetele şi le adapta fiecare producător. Dar şi urmând indicaţiile acestei cărţi se pot obţine lichioruri bune din materiile prime savuroase ale grădinilor, câmpiilor şi pădurilor.
Acest îndrumar este rezultatul multor ani de cercetare şi a unor experienţe de ani de zile. Unele întrebări şi indicaţii ale cititorilor au contribuit la îmbogăţirea ediţiilor anterioare. Dar nici de data asta nu m-am putut hotărî să includ în colecţia lărgită de reţete, lichiorul de ceapă. Oricum, materialul primei părţi din carte a fost mereu prelucrat.
Pentru a vedea cum au fost puse în valoare roadele recoltelor verii, citiţi istoria rachiului. Alcoolul nu induce numai o stare de bine, dar poate fi şi medicament. în capitolul despre alcool, am scos în evidenţă importanţa micilor producători a căror sete de cunoaştere a determinat apariţia acestei cărţi. Recomandările se bazează pe principiile producţiei mici. Cu aceasta se începe. Producătorii de lichior se pot inspira şi din alte surse sau pot experimenta propriile lor reţete. Această carte şi-a îndeplinit scopul dacă a oferit prilejul şi metodele de principiu pentru a stimula propriile experimente, fiindcă studiul merge în paralel cu practica şi în domeniul producerii lichiorurilor. Nu vă descurajaţi dacă după primele încercări nu aţi realizat rezultatele scontate. Pentru a depăşi supărările, după expresia lui Wilhelm Busch care spune în cartea sa „Cuvioasa Elena": „E necesar un lucru, ştiu, / La supărare, bei rachiu."
Cu aceasta, mult succes şi desfătare în obţinerea de lichioruri bune!
Herbert George
Accesul clienţilor
-Noutati
-- 118,80 leiPRP: 132,00 lei
Promoţii
-- 118,80 leiPRP: 132,00 lei
- 47,20 leiPRP: 59,00 lei
- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
RECENZII