Parul si gutuiul

Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-8011-46-9
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 222
Format: 13X20

DESCRIERE

PARUL SI GUTUIUL

Cuprins:

Părul
Importanţa culturii părului 7
Originea şi arealul de răspândire 9
Cap. I. Particularităţi biologice 12
1.1 Speciile care au contribuit la obţinerea soiurilor de păr actuale 12
1.2. Particularităţi de creştere 14
1.2.1 Specificul creşterii sistemului radicular 14
1.2.2 Specificul creşterii părţii aeriene 15
1.3 Particularităţi de fructificare 24
1.3.1 Tipul de fructificare 24
1.3.2 Longevitatea pomilor 25
1.3.3 Vârsta rodirii. 25
1.3.4 Comportarea părului în procesul înfloritului, polenizării şi fecundării 25
1.3.5 Potenţial productiv 26
1.4 Perioadele de vârstă ale părului - lucrări ce trebuie aplicate în fiecare perioadă 27
1.5 Fazele fenologice şi repausul la păr 35
1.5.1 Perioada de vegetaţie 35
1.5.1.1 Evoluţia unui mugure vegetativ 35
1.5.1.2 Evoluţia unui mugure pe rod 38
1.5.2 Perioada repausului de iarnă 43
Cap. II Cerinţele părului faţă de condiţiile de mediu 45
2.1 Cerinţele faţă de temperatură 45
2.2 Cerinţele faţă de lumină 47
2.3 Cerinţele faţă de umiditate 48
2.4 Cerinţele faţă de sol 48
Cap. III înfiinţarea plantaţiilor de păr 51
3.1 Alegerea locului de plantat 51
3.2 Amenajarea şi parcelarea terenului 53
3.3 Sortimentul şi repartizarea soiurilor în livadă ... 53
3.4 Alegerea portaltoilor 65
3.5 Pregătirea terenului în vederea plantării 69
3.6 Stabilirea distaşiţei de plantare 69
3.7 Pichetarea terenului 71
3.8 Plantarea perilor 75
3.9 îngrijirea perilor după plantare 80
CAPITOLUL IV. Agrotehnica culturii părului 82
4.1 întreţinerea solului în livezile de păr 82
4.2 Lucrările solului în livezile pe rod 90
4.3 Fertilizarea livezilor de păr 91
4.4 Irigarea livezilor de păr ■■ 94
4.5 Principii şi norme generale privind tăierile la păr 96
4.6 Formele de coroană practicate la păr 98
4.7 Particularităţile tăierilor de rodire la păr 115
4.8 Tăieri de reîntinerire la păr 126


CAPITOLUL V. Bolile, dăunătorii şi combaterea lor 131
A. Boli 131
B. Dăunători 135
CAPITOLUL VI. îngrijirea recoltei ! 150
6.1 Protejarea pomilor împotriva brumelor şi a îngheţurilor târzii de primăvară 150
6.2 Reglarea încărcăturii de rod 152
6.3 Prevenirea căderii premature a fructelor...- 154
6.4 Protejarea pomilor contra grindinei 154
6.5 Prevenirea ruperii ramurilor încărcate cu fructe 155
CAPITOLUL VII. Recoltarea, păstrarea şi valorificarea perelor 156
CAPITOLUL VIII. Preparate din pere 164

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0382 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

X

Confidențialitatea dvs.

Procesăm datele dvs. cu scopul de a vă oferi posibilitatea să comandați produsele noastre online, precum și pentru a vă oferi conținut care să fie adaptat la interesele și nevoile dvs. Analizăm aceste date pentru a obține informații cu privire la comportamentul și interesele vizitatorilor noștri. Împărtășim aceste informații partenerilor noștri pe baza consimțământului și/sau a interesului legitim. Mai jos vă puteți exercita, la nivel de partener, dreptul de a consimți sau de vă opune unui interes legimit pe baza unui scop specific.

Module cookie strict necesare

Aceste fișiere sunt strict necesare pentru buna funcționare a magazinului online (pentru plasarea comenzilor online, autenficare în cont, salvarea/procesarea opțiunilor dvs cu privire la modulele de tip cookie, etc.). Acestea nu necesită acordul dvs. pentru plasare/accesare și nu pot fi dezactivate (decât dacă nu țineți meapărat să intrați în setările browser-ului dvs și să le dezactivați de acolo, având ca rezultat negativ întreruperea funcționării normale a site-ului).