Melci
Preț: 8,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Dr. Ing. Ioana Tudor
Editura: Lucman
Anul publicării: 2006
Pagini: 188
Format: 13x20
DESCRIERE
Melci
Carnea de melci este dietetică, nu conţine colesterol, iar preocuparea de creştere a lor poate fi una din activităţile noi pentru un fermier român, ce nu necesită investiţie ridicată.
în ţara noastră mai ales în Transilvania există tradiţie în recoltarea melcilor din flora spontană şi pregătirea lor culinară. Mai nou s-au înfiinţat şi puncte de colectare, prelucrare şi exportul cărnii de melci. Dar pentru a fi o afacere profitabilă, fermierii români sunt ajutaţi cu tehnologie de creştere, matcă sau stol matricol, plasă helitex, seminţe şi ceea ce este mai important prin contract se preiau melcii pentru export la preţul de la Bursa din Paris.
Lucrarea cuprinde etape de înfiinţare a fermei, tehnologii de cultură, calcule economice şi sfaturi privind colectarea şi ambalarea. Prin Programul SAPARD se pot obţine 50% fonduri nerambursabile şi pentru această activitate.
Adresele utile menţionate în lucrare vor putea să-i ajute pe cei ce doresc să înceapă o asemenea activitate.
Spre final sunt prezentate noţiuni generale despre creşterea melcilor în acvarii şi câteva reţete culinare utilizând carne de melci.
Carnea de melci este dietetică, nu conţine colesterol, iar preocuparea de creştere a lor poate fi una din activităţile noi pentru un fermier român, ce nu necesită investiţie ridicată.
în ţara noastră mai ales în Transilvania există tradiţie în recoltarea melcilor din flora spontană şi pregătirea lor culinară. Mai nou s-au înfiinţat şi puncte de colectare, prelucrare şi exportul cărnii de melci. Dar pentru a fi o afacere profitabilă, fermierii români sunt ajutaţi cu tehnologie de creştere, matcă sau stol matricol, plasă helitex, seminţe şi ceea ce este mai important prin contract se preiau melcii pentru export la preţul de la Bursa din Paris.
Lucrarea cuprinde etape de înfiinţare a fermei, tehnologii de cultură, calcule economice şi sfaturi privind colectarea şi ambalarea. Prin Programul SAPARD se pot obţine 50% fonduri nerambursabile şi pentru această activitate.
Adresele utile menţionate în lucrare vor putea să-i ajute pe cei ce doresc să înceapă o asemenea activitate.
Spre final sunt prezentate noţiuni generale despre creşterea melcilor în acvarii şi câteva reţete culinare utilizând carne de melci.
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
- 69,35 leiPRP: 73,00 lei
- 27,55 leiPRP: 29,00 lei
RECENZII