Mancaruri care slabesc. (O metoda revolutionara pentru a pierde in greutate si a castiga in forma si sanatate)
Preț: 31,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Filippo Ongaro
ISBN: 978-606-8403-25-0
Editura: House of Guides
Anul publicării: 2013
Pagini: 224
Format: 14.5x20.5
DESCRIERE
Mâncăruri care slăbesc are acest scop: să vă facă să slăbiţi definitiv, să evite efectul de yo-yo şi să contribuie astfel la ameliorarea majoră a sănătăţii.
Nu există jurnal, revistă, post de televiziune unde să nu ne exaspereze bucătarii sau aşa-zişii experţi care ne arată cum să gătim.
De cele mai multe ori aceste personaje depăşesc limitele clasicelor recomandări culinare pentru a se aventura pe un teritoriu promiţător şi efervescent; acela al hranei sănătoase.
Intenţia este poate lăudabilă, dar din nefericire în revistele glossy, precum şi în transmisiuni le televizate, totul este prezentat frumos, uşor, gustos, fiind de fapt complet fals. Toată această expunere excesivă, superficială a informaţiilor fără a se baza pe un fond real, care tratează o temă atât de complexă din punct de vedere cultural şi ştiinţific cum este alimentaţia, nu numai că este ineficace în promovarea unei schimbări reale, dar riscă de-a dreptul să plictisească repede publicul.
Într-adevăr sunt foarte multe persoanele care suferă din cauza kilogramelor în plus de care nu reuşesc să scape. Acestea sunt cele care au încercat mii de regimuri, dar care nu au pierdut nici măcar un gram, sau dimpotrivă au scăpat de multe kilograme numai pentru a le pune repede la loc.
Sunt foarte mulţi adepţi deziluzionaţi de aceste metode care asigură rezultate uimitoare dar care-şi încalcă regulat promisiunile. Ei sunt în esenţă toţi cei care au o problemă de nutriţie şi care sunt interesaţi înainte de toate să slăbească şi să RĂMÂNĂ slabi.
Fragment din carte:
…acesta este adevărul incomod cu care trebuie să ne confruntăm: nu este adevărat doar că mâncăm „din ce în mai mult”.
Problema grăsimii în exces nu poate fi atribuită numai unui exces de calorii. Cu alte cuvinte, întrebarea este „ce” mai degrabă decât „cât”. În mai 1997, în revista. The American Journal of Medicine” s-a publicat un studiu interesant cu titlul „Divergent trends in obesity and fat intake pattern” („Tendinţe divergente între obezitate şi excesul de grăsime”).
Autorii Adrian Heini şi Roland Weinsier au calculat că de la finele anilor 70 până la începutul anilor 90, aportul mediu energetic în USA nu crescuse, ba chiar scăzuse cu 4% (de la 1. 854 kilocalorii la 1. 785 kilocalorii per persoană). În aceeaşi perioadă totuşi, obezitatea crescuse cu 31 %!
Tot în anii menţionaţi mai sus, americanii au redus consumul de grăsimi cu 11%, ajungând să consume mult mai puţine calorii şi mult mai puţine grăsimi fată de perioada anterioară.
Şi atunci, care erau cauzele acestei creşteri de greutate colectivă?
Cu siguranţă în acea perioadă s-a verificat o reducere a activităţii fizice, datorită apariţiei unor noi tehnologii, dar nu într-atât ca să justifice un efect de asemenea anvergură. Ceea ce a avut o influenţă determinantă a fost introducerea de cereale rafinate, zaharuri şi hrana „light”, paradoxal tocmai acelea care ar fi trebuit să te îngraşe mai puţin.
O maree de hrană rafinată şi industrializată s-a abătut asupra USA, iar de acolo s-a răspândit asupra ţărilor industrializate, măturând produsele naturale. Scăzuseră grăsimile, dar le înlocui seră cu ceva şi mai ascuns şi dăunător.
O legătură foarte strânsă
Este deci ceva profund înrădăcinat în biologia noastră care pe unii doar îi îngraşă în timp ce pe alţii îi face obezi. Este acelaşi echilibru care face ca majoritatea dietelor şi medicamentelor contra obezităţii să fie inutile şi ineficiente, daca nu chiar uneori dăunătoare.
Acest lucru reprezintă o legătură foarte strânsă între noi ca specie şi ca simple fiinţe şi mediul în care trăim; o interacţiune constantă şi dinamică, fundamentală pentru a înţelege sănătatea, boala, supraponderalitatea şi obezitatea.
După cum vom vedea în cele ce urmează, lumea modernă ce constă în sedentarism şi hrană inutilă, hiperprocesată şi bogată în calorii, reprezintă un mediu care a fost definit de oamenii de ştiinţă drept obezogenic, care favorizează acumularea de grăsimi...
CUPRINS:
Mulţumiri... 8
O carte pentru a slăbi şi pentru a vă mai îngrăşa niciodată... 9
Introducere... 15
PARTEA I
SĂ DELIMITĂM PROBLEMA
Paradoxul excesului... 19
Să definim supraponderalitatea şi obezitatea... 21
Copii care cresc... pe orizontală... 24
Mituri demolate... 26
Caloriile ne sunt într-adevăr de folos?... 28
Un experiment extrem... 30
Ce este un kilogram de grăsime?... 33
Există mai multe feluri de grăsime?... 34
Moleculele care îngraşă... 38
Mult mai important ca un simplu tub... 40
Funcţia bacteriilor... 41
Un intestin sănătos ne ajută să slăbim... 43
PARTEA A II-A
DE CE NE ÎNGRĂŞĂM?
Mi-e foame de mor... 47
Un mecanism delicat... 49
Originea impulsivităţii alimentare... 50
Stresul ne îngraşă... 51
Trecerea peste prag... 55
Foarte atenţi, dar puţin satisfăcuţi...... 56
De la stres la patologie... 58
Kilogramele în plus datora te de stresului şi insatisfacţiei... 61
Cine doarme nu se îngraşă... 64
Grăsimea este contagioasă... 65
Goluri ce trebuie umplute... 67
Care este adevărul?... 69
PARTEA A III-A
DEFECTELE ALIMENTAŢIEI NOASTRE
O lume care ne îngraşă... 73.
Era odată hrana... 77
Hrana de astăzi, această necunoscută... 79
Vitaminele şi nutrienţii: ceea ce avem nu ne ajunge... 94
Dieta de acasă... 100
Mai ales sau numai legume?... 101
Diete confruntate... 106
Efectul yo-yo... 1 08
Iluzia operaţiilor... 111
Adevăratul răspuns este cel oferit de nutrigenomică... 112
PARTEA A IV-A
MÂNCĂM CA SĂ SLĂBIM
Reprogramarea metabolică... 117
Să începem cu măsurătorile necesare... 121
Să ne fixăm obiectivele corecte... 125
Noua listă de cumpărături... 127
O alimentaţie care te face să slăbeşti definitiv... 132
Trucuri pentru înfrângerea grăsimii... 139
Planul alimentar săptămânal... 142
Să intrăm în bucătărie... 146
După prima săptămână... 162
Reactivarea motorie antigrăsime... 162
Relaxarea şi gestionarea stresului... 169
O nouă zi tip... 174
PARTEA A V-A
SĂ TRAGEM LINIE
O adevărată epidemie... 181
Fără grăsime trăim mai mult şi mai sănătos... 184
Să ne hrănim genele... 188
Concluzii... 190
Apendice. Alte reţete gustoase pentru meniul săptămânal... 195
Bibliografie... 224
Nu există jurnal, revistă, post de televiziune unde să nu ne exaspereze bucătarii sau aşa-zişii experţi care ne arată cum să gătim.
De cele mai multe ori aceste personaje depăşesc limitele clasicelor recomandări culinare pentru a se aventura pe un teritoriu promiţător şi efervescent; acela al hranei sănătoase.
Intenţia este poate lăudabilă, dar din nefericire în revistele glossy, precum şi în transmisiuni le televizate, totul este prezentat frumos, uşor, gustos, fiind de fapt complet fals. Toată această expunere excesivă, superficială a informaţiilor fără a se baza pe un fond real, care tratează o temă atât de complexă din punct de vedere cultural şi ştiinţific cum este alimentaţia, nu numai că este ineficace în promovarea unei schimbări reale, dar riscă de-a dreptul să plictisească repede publicul.
Într-adevăr sunt foarte multe persoanele care suferă din cauza kilogramelor în plus de care nu reuşesc să scape. Acestea sunt cele care au încercat mii de regimuri, dar care nu au pierdut nici măcar un gram, sau dimpotrivă au scăpat de multe kilograme numai pentru a le pune repede la loc.
Sunt foarte mulţi adepţi deziluzionaţi de aceste metode care asigură rezultate uimitoare dar care-şi încalcă regulat promisiunile. Ei sunt în esenţă toţi cei care au o problemă de nutriţie şi care sunt interesaţi înainte de toate să slăbească şi să RĂMÂNĂ slabi.
Fragment din carte:
…acesta este adevărul incomod cu care trebuie să ne confruntăm: nu este adevărat doar că mâncăm „din ce în mai mult”.
Problema grăsimii în exces nu poate fi atribuită numai unui exces de calorii. Cu alte cuvinte, întrebarea este „ce” mai degrabă decât „cât”. În mai 1997, în revista. The American Journal of Medicine” s-a publicat un studiu interesant cu titlul „Divergent trends in obesity and fat intake pattern” („Tendinţe divergente între obezitate şi excesul de grăsime”).
Autorii Adrian Heini şi Roland Weinsier au calculat că de la finele anilor 70 până la începutul anilor 90, aportul mediu energetic în USA nu crescuse, ba chiar scăzuse cu 4% (de la 1. 854 kilocalorii la 1. 785 kilocalorii per persoană). În aceeaşi perioadă totuşi, obezitatea crescuse cu 31 %!
Tot în anii menţionaţi mai sus, americanii au redus consumul de grăsimi cu 11%, ajungând să consume mult mai puţine calorii şi mult mai puţine grăsimi fată de perioada anterioară.
Şi atunci, care erau cauzele acestei creşteri de greutate colectivă?
Cu siguranţă în acea perioadă s-a verificat o reducere a activităţii fizice, datorită apariţiei unor noi tehnologii, dar nu într-atât ca să justifice un efect de asemenea anvergură. Ceea ce a avut o influenţă determinantă a fost introducerea de cereale rafinate, zaharuri şi hrana „light”, paradoxal tocmai acelea care ar fi trebuit să te îngraşe mai puţin.
O maree de hrană rafinată şi industrializată s-a abătut asupra USA, iar de acolo s-a răspândit asupra ţărilor industrializate, măturând produsele naturale. Scăzuseră grăsimile, dar le înlocui seră cu ceva şi mai ascuns şi dăunător.
O legătură foarte strânsă
Este deci ceva profund înrădăcinat în biologia noastră care pe unii doar îi îngraşă în timp ce pe alţii îi face obezi. Este acelaşi echilibru care face ca majoritatea dietelor şi medicamentelor contra obezităţii să fie inutile şi ineficiente, daca nu chiar uneori dăunătoare.
Acest lucru reprezintă o legătură foarte strânsă între noi ca specie şi ca simple fiinţe şi mediul în care trăim; o interacţiune constantă şi dinamică, fundamentală pentru a înţelege sănătatea, boala, supraponderalitatea şi obezitatea.
După cum vom vedea în cele ce urmează, lumea modernă ce constă în sedentarism şi hrană inutilă, hiperprocesată şi bogată în calorii, reprezintă un mediu care a fost definit de oamenii de ştiinţă drept obezogenic, care favorizează acumularea de grăsimi...
CUPRINS:
Mulţumiri... 8
O carte pentru a slăbi şi pentru a vă mai îngrăşa niciodată... 9
Introducere... 15
PARTEA I
SĂ DELIMITĂM PROBLEMA
Paradoxul excesului... 19
Să definim supraponderalitatea şi obezitatea... 21
Copii care cresc... pe orizontală... 24
Mituri demolate... 26
Caloriile ne sunt într-adevăr de folos?... 28
Un experiment extrem... 30
Ce este un kilogram de grăsime?... 33
Există mai multe feluri de grăsime?... 34
Moleculele care îngraşă... 38
Mult mai important ca un simplu tub... 40
Funcţia bacteriilor... 41
Un intestin sănătos ne ajută să slăbim... 43
PARTEA A II-A
DE CE NE ÎNGRĂŞĂM?
Mi-e foame de mor... 47
Un mecanism delicat... 49
Originea impulsivităţii alimentare... 50
Stresul ne îngraşă... 51
Trecerea peste prag... 55
Foarte atenţi, dar puţin satisfăcuţi...... 56
De la stres la patologie... 58
Kilogramele în plus datora te de stresului şi insatisfacţiei... 61
Cine doarme nu se îngraşă... 64
Grăsimea este contagioasă... 65
Goluri ce trebuie umplute... 67
Care este adevărul?... 69
PARTEA A III-A
DEFECTELE ALIMENTAŢIEI NOASTRE
O lume care ne îngraşă... 73.
Era odată hrana... 77
Hrana de astăzi, această necunoscută... 79
Vitaminele şi nutrienţii: ceea ce avem nu ne ajunge... 94
Dieta de acasă... 100
Mai ales sau numai legume?... 101
Diete confruntate... 106
Efectul yo-yo... 1 08
Iluzia operaţiilor... 111
Adevăratul răspuns este cel oferit de nutrigenomică... 112
PARTEA A IV-A
MÂNCĂM CA SĂ SLĂBIM
Reprogramarea metabolică... 117
Să începem cu măsurătorile necesare... 121
Să ne fixăm obiectivele corecte... 125
Noua listă de cumpărături... 127
O alimentaţie care te face să slăbeşti definitiv... 132
Trucuri pentru înfrângerea grăsimii... 139
Planul alimentar săptămânal... 142
Să intrăm în bucătărie... 146
După prima săptămână... 162
Reactivarea motorie antigrăsime... 162
Relaxarea şi gestionarea stresului... 169
O nouă zi tip... 174
PARTEA A V-A
SĂ TRAGEM LINIE
O adevărată epidemie... 181
Fără grăsime trăim mai mult şi mai sănătos... 184
Să ne hrănim genele... 188
Concluzii... 190
Apendice. Alte reţete gustoase pentru meniul săptămânal... 195
Bibliografie... 224
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 57,00 leiPRP: 60,00 lei
- 33,15 leiPRP: 39,00 lei
- 25,76 leiPRP: 28,00 lei
RECENZII