Imbunatateste-ti digestia – ghid pentru un sistem digestiv sanatos
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Patrick Holford
Editura: Litera International
Anul publicării: 2012
Pagini: 224
Format: 13x20
DESCRIERE
Imbunatateste-ti digestia – ghid pentru un sistem digestiv sanatos. Patrick Holford …absorbţia în cantităţi optime a substanţelor nutritive de care avem nevoie reprezintă reţeta pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, de aceea consecinţele unei nutriţii necorespunzătoare sunt evidente în frecvenţa tot mai mare a problemelor şi bolilor digestive. În prezent, majoritatea bolilor sunt consecinţa faptului că oamenii mănâncă mai curând prea mult decât prea puţin şi că au o alimentaţie nesănătoasă. Drept urmare, există o epidemie tăcută de afecţiuni digestive, printre care indigestia, tulburările gastrice, ulcerul, boala Crohn, colita, diverticulita, candidozele şi oboseala cronică. Indiferent dacă suferi de vreuna dintre aceste afecţiuni sau doreşti doar să le previi, această carte practică te va ajuta să alcătuieşti un plan prin care să Iţi îmbunătăţeşti sănătatea. Descoperă cum să: • alegi alimentele benefice pentru digestie; • previi indigestia, balonarea şi constipaţia; • abordezi probleme precum sindromul colonului iritabil, Candida, boala Crohn şi colita; • alegi cele mai eficiente suplimente digestive; • îţi detoxifiezi corpul; • tratezi alergiile alimentare. Fragment din carte: …oricât de simplu ar părea, digestia şi absorţia nutrienţilor din alimente este un proces extrem de complex. De îndată ce te gândeşti la mâncare, de cum o vezi, o miroşi şi o guşti, tractul digestiv începe să pregătească sucurile gastrice adecvate pentru a se ocupa de masa respectivă. Dar corpul nostru produce 10 litri de sucuri gastrice în fiecare zi, aşa că de unde ştie ce anume să producă? Dacă mănânci mai mult proteine decât carbohidraţi sau dacă iei o masă copioasă în loc de una frugală, cantitatea şi tipul de sucuri gastrice necesare vor fi foarte diferite. Şi cum ştie corpul dacă anumite alimente îţi fac bine sau îţi dăunează? Aceste întrebări primesc un răspuns chiar înainte ca tu să iei prima îmbucătură. Mai întâi, ochii tăi recunosc ce este comestibil şi atrăgător. Totuşi, nasul este şi mai puternic. Mirosul implică literalmente inhalarea unor particule minuscule de mâncare. Dacă o mâncare s-a stricat, este posibil să nu arate neapărat urât, dar cu siguranţă va mirosi urât. Iată de ce nici un animal nu mănâncă nimic înainte de a mirosi mai întâi. Când mâncarea intră în gură, natura alimentului respectiv este analizată, fapt care declanşează producerea şi eliberarea mai multor tipuri de enzime. La acest proces contribuie mirosirea şi mestecarea mâncării. Uneori oamenii fac indigestie pur şi simplu deoarece înfulecă mâncarea fără a o mesteca. Mestecarea nu face doar să semnaleze ceea ce va veni, ci mult mai mult. Glandele salivare eliberează cantităţi mari de salivă, care conţine enzima digestivă numită ptialină. Ptialina contribuie la descompunerea particulelor mari ale carbohidraţilor în particule mai mici (iată de ce, dacă mesteci o bucată de pâine ceva mai mult timp, aceasta va începe să fie digerată încă din gură). Aşadar, cu cât mesteci mai mult, cu atât mai bine pregăteşti mâncarea, predigerând-o, şi cu atât mai puţin va avea de lucru sistemul tău digestiv. Evident, mestecatul descompune mâncarea în bucăţele mai mici, mărind suprafaţa alimentelor şi permiţând sucurilor gastrice să îşi facă treaba mai uşor… CUPRINS: MULŢUMIRI INTRODUCERE PARTEA I. Îmbunătăţirea digestiei 1. Aparatul digestiv - un tur cu ghid 2. Este bine să mesteci 3. Enzimele - cheile vieţii 4. Combinaţii alimentare - realităţi şi mituri 5. Cum să treci testul acidităţii PARTEA A II-A. Îmbunătăţirea absorbţiei 6. Eşti ceea ce absorbi 7. Factorul fibră 8. Pentru o floră intestinală sănătoasă 9. Iritanţii digestivi - de la alcool la antibiotice 10. Pâinea noastră... cea spre moarte 11. Alergiile - pentru unul mumă, pentru altul ciumă PARTEA A III-A. Digestia: probleme şi soluţii 12. Trei paşi spre sănătatea digestiei 13. Disbioza - când lucrurile merg prost 14. Microorganismele din intestine 15. Cum să învingi candida 16. Sindromul intestinului permeabil 17. Problemele de detoxifiere a ficatului - cauza oboselii cronice? 18. Cum rezolvăm enigma sindromului colonului iritabil 19. Cum să învingi boala Crohn, colita şi diverticulita 20. Prevenirea flatulenţei, balonării, constipaţiei şi hemoroizilor 21. Stresul, tensiunea abdominală şi peristaltismul 22. Spune "nu" cancerelor digestive PARTEA A IV-A. Refacerea sănătăţii digestiei 23. Plan de acţiune pentru o digestie sănătoasă 24. Detoxifierea digestivă 25. Dieta favorabilă digestiei 26. Suplimentele digestive LECTURI RECOMANDATE INFORMAŢII ÎN LEGĂTURĂ CU NUTRIŢIA INDEX
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
- 69,35 leiPRP: 73,00 lei
- 27,55 leiPRP: 29,00 lei
RECENZII