Ghidul cultivatorului de legume
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Dumitru Indrea, Alexandru Silviu
Editura: Ceres
Anul publicării: 2013
Pagini: 238
Format: 13x20
DESCRIERE
Lucrarea se adresează atât specialiştilor, fermieri în exploataţii mai mari, cât şi grădinarilor sau cultivatorilor de legume din grădinile familiale.
…cultura legumelor, ca domeniu de activitate productiva, in exploatatii cu caracter familial (productie de piata), prezinta o mare importanta social-economica, deoarece asigura produse alimentare cu mare valoare biologica (vitamine, fermenti, hormoni, acizi organici, substante volatile), cu efecte bioenergizante si terapeutice, apreciate tot mai mult in hrana omului modern.
Pe de alta parte, producatorul dispune de numeroase posibilitati de valorificare a priceperii si eforturilor, prin obtinerea unor rezultate de productie deosebite (productii mari, timpurii, de calitate) care sa-i aduca satisfactii materiale si morale justificate.
………………………
…cartea „Ghidul cultivatorului de legume“ îşi propune ca, într-un număr de pagini relativ redus, să ofere o informaţie cât mai bogată şi actualizată asupra tehnologiei de cultură a principalelor specii de legume în câmp şi spaţii protejate temporar.
Aşa se explică şi stilul foarte concis şi modul de exprimare telegrafic al unor părţi din lucrare. Atenţionările speciale ce se fac au ca scop evitarea unor greşeli ce se repetă mai des în producţie.
CUPRINS:
Prefaţă
I. Particularităţile tehnico-economice ale culturii legumelor (Indrea D.)
Intensivizarea culturilor de legume
Specificul organizării producţiei de legume; amplasarea, alegerea şi amenajarea terenului
Dotarea tehnico-materială
Structura culturilor, asolamentul şi rotaţia
II. Lucrările solului în legumicultură (Indrea D.)
Lucrările solului în sistemul convenţional (clasic)
Orientări noi în sistemele de lucrare a solului
III. Fertilizarea culturilor de legume (Apahidean Al.)
Specificul nutriţiei minerale al plantelor legumicole
Ingrăşămintele şi sistemul de fertilizare
IV. Producerea răsadurilor pentru culturile de legume (Indrea D.)
Scopul şi importanţa producerii răsadurilor
Spaţiile de producere a răsadurilor şi pregătirea lor
Amestecurile de pământ folosite
Tehnologia producerii răsadurilor
V. Semănatul legumelor în câmp (Apahidean Al.)
Epoca de semănat
Metode de semănat
Tehnica şi mijloacele de semănat
Cantitatea de sămânţă
Adâncimea de semănat
VI. Plantarea răsadurilor (Apahidean Al)
Epoca de plantare
Timpul potrivit pentru plantare
Pregătirea răsadului în vederea plantării
Metodele şi tehnica plantării
Adâncimea de plantare
VII. Intreţinerea culturilor de legume
Combaterea îmburuienării (Indrea D.)
Irigarea culturilor (Apahidean Al.)
Combaterea bolilor şi dăunătorilor (Apahidean Al.)
VIII. Legumele cultivate pentru rădăcini (Indrea D.)
Morcovul
Pătrunjelul
Păstârnacul
Ţelina de rădăcină
Sfecla roşie
Ridichile de lună
Ridichea de vară şi iarnă
IX. Legumele bulbifere (Apahidean Al.)
Ceapa
Usturoiul
Prazul
X. Legumele din grupa verzei (Indrea D.)
Varza de căpăţână
Varza de Bruxelles
Varza chinezească
Conopida
Broccoli
Guliile timpurii şi de toamnă
XI. Legumele solano-fructuoase (Indrea D.)
Tomatele
Ardeiul
Vinetele
XII. Legumele cucurbitacee (Apahidean Al.)
Castravetele
Dovlecelul
Pepenele verde
Pepenele galben
XIII. Legumele cultivate pentru păstăi şi boabe (Apahidean Al.)
Mazărea de grădină
Fasolea de grădină
Porumbul zaharat
XIV. Legumele verdeţuri şi condimentare (Apahidean Al.)
Salata de grădină
Spanacul
Cicoarea de grădină
Fetica
Mărarul
Cimbrul
Leuşteanul
Tarhonul
Bibliografie
…cultura legumelor, ca domeniu de activitate productiva, in exploatatii cu caracter familial (productie de piata), prezinta o mare importanta social-economica, deoarece asigura produse alimentare cu mare valoare biologica (vitamine, fermenti, hormoni, acizi organici, substante volatile), cu efecte bioenergizante si terapeutice, apreciate tot mai mult in hrana omului modern.
Pe de alta parte, producatorul dispune de numeroase posibilitati de valorificare a priceperii si eforturilor, prin obtinerea unor rezultate de productie deosebite (productii mari, timpurii, de calitate) care sa-i aduca satisfactii materiale si morale justificate.
………………………
…cartea „Ghidul cultivatorului de legume“ îşi propune ca, într-un număr de pagini relativ redus, să ofere o informaţie cât mai bogată şi actualizată asupra tehnologiei de cultură a principalelor specii de legume în câmp şi spaţii protejate temporar.
Aşa se explică şi stilul foarte concis şi modul de exprimare telegrafic al unor părţi din lucrare. Atenţionările speciale ce se fac au ca scop evitarea unor greşeli ce se repetă mai des în producţie.
CUPRINS:
Prefaţă
I. Particularităţile tehnico-economice ale culturii legumelor (Indrea D.)
Intensivizarea culturilor de legume
Specificul organizării producţiei de legume; amplasarea, alegerea şi amenajarea terenului
Dotarea tehnico-materială
Structura culturilor, asolamentul şi rotaţia
II. Lucrările solului în legumicultură (Indrea D.)
Lucrările solului în sistemul convenţional (clasic)
Orientări noi în sistemele de lucrare a solului
III. Fertilizarea culturilor de legume (Apahidean Al.)
Specificul nutriţiei minerale al plantelor legumicole
Ingrăşămintele şi sistemul de fertilizare
IV. Producerea răsadurilor pentru culturile de legume (Indrea D.)
Scopul şi importanţa producerii răsadurilor
Spaţiile de producere a răsadurilor şi pregătirea lor
Amestecurile de pământ folosite
Tehnologia producerii răsadurilor
V. Semănatul legumelor în câmp (Apahidean Al.)
Epoca de semănat
Metode de semănat
Tehnica şi mijloacele de semănat
Cantitatea de sămânţă
Adâncimea de semănat
VI. Plantarea răsadurilor (Apahidean Al)
Epoca de plantare
Timpul potrivit pentru plantare
Pregătirea răsadului în vederea plantării
Metodele şi tehnica plantării
Adâncimea de plantare
VII. Intreţinerea culturilor de legume
Combaterea îmburuienării (Indrea D.)
Irigarea culturilor (Apahidean Al.)
Combaterea bolilor şi dăunătorilor (Apahidean Al.)
VIII. Legumele cultivate pentru rădăcini (Indrea D.)
Morcovul
Pătrunjelul
Păstârnacul
Ţelina de rădăcină
Sfecla roşie
Ridichile de lună
Ridichea de vară şi iarnă
IX. Legumele bulbifere (Apahidean Al.)
Ceapa
Usturoiul
Prazul
X. Legumele din grupa verzei (Indrea D.)
Varza de căpăţână
Varza de Bruxelles
Varza chinezească
Conopida
Broccoli
Guliile timpurii şi de toamnă
XI. Legumele solano-fructuoase (Indrea D.)
Tomatele
Ardeiul
Vinetele
XII. Legumele cucurbitacee (Apahidean Al.)
Castravetele
Dovlecelul
Pepenele verde
Pepenele galben
XIII. Legumele cultivate pentru păstăi şi boabe (Apahidean Al.)
Mazărea de grădină
Fasolea de grădină
Porumbul zaharat
XIV. Legumele verdeţuri şi condimentare (Apahidean Al.)
Salata de grădină
Spanacul
Cicoarea de grădină
Fetica
Mărarul
Cimbrul
Leuşteanul
Tarhonul
Bibliografie
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
- 69,35 leiPRP: 73,00 lei
- 27,55 leiPRP: 29,00 lei
RECENZII