Dieta South Beach - Carte de bucate
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Arthur Agatston
Editura: Curtea Veche
Anul publicării: 2013
Pagini: 344
Format: 16.5x23.5
DESCRIERE
Dieta South Beach a fost concepută pentru oamenii cărora le place să mănânce. Iar acum, în Dieta South Beach - Carte de bucate, veţi găsi peste 200 de reţete care corespund întru totul principiilor nutriţionale ale dietei, fără a fi mai puţin gustoase.
Cartea vă va schimba atât felul în care gătiţi, cât şi felul în care mâncaţi.
Îndelung-aşteptata carte de bucate a sosit!
Mâncare extraordinară care îţi face bine — acesta este punctul de plecare al Dietei South Beach şi motivul pentru care milioane de oameni din întreaga lume au ales acest plan de alimentaţie pe viaţă, scăpând pe parcurs de toate kilogramele în plus nedorite.
Creată de celebrul cardiolog din Miami, dr. Arthur Agatston, dieta pune accentul pe grăsimile bune şi carbohidraţii buni, care ne împiedică să poftim la mâncăruri nesănătoase cu zahăr şi contribuie pe termen lung la scăderea în greutate. Nu e vorba de o mâncare „de regim“, ci de reţete gustoase, care ajută la menţinerea sănătăţii şi la micşorarea taliei.
Indiferent dacă vă număraţi printre cei care au adoptat deja Dieta South Beach sau sunteţi doar la început, veţi găsi nenumărate surse de inspiraţie în Dieta South Beach - Carte de bucate, încât să urmaţi fără abatere programul, fără a simţi vreo privaţiune.
Reţetele sunt îndeajuns de simple încât să fie uşor de preparat în fiecare zi şi suficient de delicioase pentru a fi servite cu orice prilej: clătite din fulgi de ovăz, supă de somon cu lapte bătut, pui caraibian cu mango la cuptor, cotlete de porc la grătar cu usturoi şi sos de soia, lasagna mexicană, chili vegetarian cu salsa de avocado, tartă cu ciocolată cu blat crocant din unt de arahide şi multe altele.
Fiecare dintre reţete este marcată cu „Faza 1“, „Faza 2“ şi „Faza 3“, pentru a şti de îndată unde anume se încadrează în dietă; de asemenea, sunt incluse 25 de reţete noi, propuse de cei mai prestigioşi bucătari-şefi din Miami.
Cu peste 50 de ilustraţii color şi fotografii, Dieta South Beach - Carte de bucate nu ar trebui să lipsească de pe raftul bucătăriei nimănui!
Dr. Arthur Agatston este profesor asociat la Scoala de Medicină din cadrul Universităţii din Miami şi a publicat peste 100 de articole în periodice medicale precum New England Journal of Medicine şi American Journal of Cardiology. Este autorul bestsellerului Dieta South Beach şi a apărut în numeroase emisiuni de televiziune, precum Dateline, Good Morning America sau 20/20.
În plus, dr. Agatston este cunoscut în presă ca expert în sănătatea cardiacă şi nutriţie. Conduce o clinică privată în Miami Beach, unde şi locuieşte împreună cu soţia lui, Sari, şi cei doi copii ai lor.
Fragment din carte:
CE ESTE DIETA SOUTH BEACH?
E o placere sa savurezi alimente gustoase.
Fireste, mâncatul este necesar pentru supravietuire, dar el constituie si una dintre marile placeri ale vietii. Ne place atât de mult sa mâncam, încât atribuim meselor noastre o functie sociala.
Ne place sã fim alaturi de familie si prieteni în jurul unei mese încarcate de bunatati. Dar aceasta placere a devenit periculoasã.
Relatia noastrã cu mâncarea sau, mai precis, pofta noastra exagerata pentru anumite mâncaruri reprezinta adesea o amenintare la adresa sanatatii noastre.
Daca ati citit de curând ziare sau reviste de profil, stiti despre ce vorbesc — proliferarea obezitatii, asociata cu boli de inima, cancer, accidente cerebrale si diabet, toate fiind rezultatul obiceiurilor alimentare nesanatoase.
……………………
Descoperirea problemei reale
De ce s-a creat atâta confuzie în legãturã cu dietele?
În mare mãsurã, deoarece, gratie cercetãrilor recente, au iesit la ivealã noi informaþii care au schimbat punctul de vedere conventional asupra modului în care organismul nostru prelucreazã hrana. Efectele importante pe care le au fibrele, indicele glicemic (cât de repede ridicã un anumit aliment nivelul de zahãr din sânge), grãsimile benefice si sindromul prediabetului asupra greutãþii si sãnãtãtii noastre au fost evaluate abia de curând.
Dar dietele dãdeau gres si pentru cã nu luau în considerare comportamentul oamenilor obisnuiþi. Multe regimuri de slãbire erau dificile, nepractice, nenaturale si severe. Ne cereau sã abandonãm pentru totdeauna plãcerea de a consuma o gamã largã de alimente gustoase, în cantitãti suficiente pentru a ne potoli foamea si a ne satisface papilele gustative.
Eu am avut ocazia sã observ îndeaproape modul în care ne-au derutat concepþiile gresite despre nutriþie si scãderea în greutate. În calitate de cardiolog, principalul meu scop era prevenirea bolilor de inimã.
Realizarea cu care mã mândresc cel mai mult pânã în prezent este rolul pe care l-am avut în crearea unui protocol de scanare a inimii, ce foloseste tomografia cu fascicul de electroni (EBT); în câteva minute, aceasta poate detecta, usor si fãrã dureri, acumularea de placã de pe pereþii arterelor, cu ani întregi înainte ca aceasta sã provoace un atac de cord sau un accident cerebral.
Mãsurarea calciului coronarian (sau a plãcii) este cunoscutã în toatã lumea drept scorul Agatston.
Aceastã tehnologie a salvat multe vieti, detectând probleme care altfel ar fi trecut neobservate si, descoperindu-le suficient de devreme pentru a le putea trata pe cale nechirurgicalã...
……………………
CUPRINS:
Introducere
Ce este dieta South Beach?
Provizii pentru bucãtãrie
Întrebati-l pe dr. Agatston
Reþete pentru micul dejun
Aperitive si gustãri
Supe
Salate
Garnituri
Peste, crustacee si carne de pasãre
Carne
Antreuri vegetariene
Deserturi
Credite
Indice
Cartea vă va schimba atât felul în care gătiţi, cât şi felul în care mâncaţi.
Îndelung-aşteptata carte de bucate a sosit!
Mâncare extraordinară care îţi face bine — acesta este punctul de plecare al Dietei South Beach şi motivul pentru care milioane de oameni din întreaga lume au ales acest plan de alimentaţie pe viaţă, scăpând pe parcurs de toate kilogramele în plus nedorite.
Creată de celebrul cardiolog din Miami, dr. Arthur Agatston, dieta pune accentul pe grăsimile bune şi carbohidraţii buni, care ne împiedică să poftim la mâncăruri nesănătoase cu zahăr şi contribuie pe termen lung la scăderea în greutate. Nu e vorba de o mâncare „de regim“, ci de reţete gustoase, care ajută la menţinerea sănătăţii şi la micşorarea taliei.
Indiferent dacă vă număraţi printre cei care au adoptat deja Dieta South Beach sau sunteţi doar la început, veţi găsi nenumărate surse de inspiraţie în Dieta South Beach - Carte de bucate, încât să urmaţi fără abatere programul, fără a simţi vreo privaţiune.
Reţetele sunt îndeajuns de simple încât să fie uşor de preparat în fiecare zi şi suficient de delicioase pentru a fi servite cu orice prilej: clătite din fulgi de ovăz, supă de somon cu lapte bătut, pui caraibian cu mango la cuptor, cotlete de porc la grătar cu usturoi şi sos de soia, lasagna mexicană, chili vegetarian cu salsa de avocado, tartă cu ciocolată cu blat crocant din unt de arahide şi multe altele.
Fiecare dintre reţete este marcată cu „Faza 1“, „Faza 2“ şi „Faza 3“, pentru a şti de îndată unde anume se încadrează în dietă; de asemenea, sunt incluse 25 de reţete noi, propuse de cei mai prestigioşi bucătari-şefi din Miami.
Cu peste 50 de ilustraţii color şi fotografii, Dieta South Beach - Carte de bucate nu ar trebui să lipsească de pe raftul bucătăriei nimănui!
Dr. Arthur Agatston este profesor asociat la Scoala de Medicină din cadrul Universităţii din Miami şi a publicat peste 100 de articole în periodice medicale precum New England Journal of Medicine şi American Journal of Cardiology. Este autorul bestsellerului Dieta South Beach şi a apărut în numeroase emisiuni de televiziune, precum Dateline, Good Morning America sau 20/20.
În plus, dr. Agatston este cunoscut în presă ca expert în sănătatea cardiacă şi nutriţie. Conduce o clinică privată în Miami Beach, unde şi locuieşte împreună cu soţia lui, Sari, şi cei doi copii ai lor.
Fragment din carte:
CE ESTE DIETA SOUTH BEACH?
E o placere sa savurezi alimente gustoase.
Fireste, mâncatul este necesar pentru supravietuire, dar el constituie si una dintre marile placeri ale vietii. Ne place atât de mult sa mâncam, încât atribuim meselor noastre o functie sociala.
Ne place sã fim alaturi de familie si prieteni în jurul unei mese încarcate de bunatati. Dar aceasta placere a devenit periculoasã.
Relatia noastrã cu mâncarea sau, mai precis, pofta noastra exagerata pentru anumite mâncaruri reprezinta adesea o amenintare la adresa sanatatii noastre.
Daca ati citit de curând ziare sau reviste de profil, stiti despre ce vorbesc — proliferarea obezitatii, asociata cu boli de inima, cancer, accidente cerebrale si diabet, toate fiind rezultatul obiceiurilor alimentare nesanatoase.
……………………
Descoperirea problemei reale
De ce s-a creat atâta confuzie în legãturã cu dietele?
În mare mãsurã, deoarece, gratie cercetãrilor recente, au iesit la ivealã noi informaþii care au schimbat punctul de vedere conventional asupra modului în care organismul nostru prelucreazã hrana. Efectele importante pe care le au fibrele, indicele glicemic (cât de repede ridicã un anumit aliment nivelul de zahãr din sânge), grãsimile benefice si sindromul prediabetului asupra greutãþii si sãnãtãtii noastre au fost evaluate abia de curând.
Dar dietele dãdeau gres si pentru cã nu luau în considerare comportamentul oamenilor obisnuiþi. Multe regimuri de slãbire erau dificile, nepractice, nenaturale si severe. Ne cereau sã abandonãm pentru totdeauna plãcerea de a consuma o gamã largã de alimente gustoase, în cantitãti suficiente pentru a ne potoli foamea si a ne satisface papilele gustative.
Eu am avut ocazia sã observ îndeaproape modul în care ne-au derutat concepþiile gresite despre nutriþie si scãderea în greutate. În calitate de cardiolog, principalul meu scop era prevenirea bolilor de inimã.
Realizarea cu care mã mândresc cel mai mult pânã în prezent este rolul pe care l-am avut în crearea unui protocol de scanare a inimii, ce foloseste tomografia cu fascicul de electroni (EBT); în câteva minute, aceasta poate detecta, usor si fãrã dureri, acumularea de placã de pe pereþii arterelor, cu ani întregi înainte ca aceasta sã provoace un atac de cord sau un accident cerebral.
Mãsurarea calciului coronarian (sau a plãcii) este cunoscutã în toatã lumea drept scorul Agatston.
Aceastã tehnologie a salvat multe vieti, detectând probleme care altfel ar fi trecut neobservate si, descoperindu-le suficient de devreme pentru a le putea trata pe cale nechirurgicalã...
……………………
CUPRINS:
Introducere
Ce este dieta South Beach?
Provizii pentru bucãtãrie
Întrebati-l pe dr. Agatston
Reþete pentru micul dejun
Aperitive si gustãri
Supe
Salate
Garnituri
Peste, crustacee si carne de pasãre
Carne
Antreuri vegetariene
Deserturi
Credite
Indice
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
- 69,35 leiPRP: 73,00 lei
- 27,55 leiPRP: 29,00 lei
RECENZII