Dieta inteleapta
PreÈ›: 43,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Keith Scott Mumby
Editura: Vidia
Anul publicării: 2013
Pagini: 450
Format: 13x20
DESCRIERE
de peste 30 de ani, prof. Keith Scott-Mumby este un inovator recunoscut şi respectat în domeniul medicinei alternative.
A publicat multe cărţi şi a apărut în emisiuni radiofonice din întreaga lume. Acum ne împărtăşeşte din vasta lui experienţă clinică şi ne învaţă cum putem identifica alimentele TOXICE care scad vitalitatea, reduc forţa intelectuală, provoacă simptome dureroase şi ne scurtează viaţa.
Cum te ajută mai exact cartea Dieta inteleapta să obţii prin alimentaţie rezultatele dorite în ce priveşte starea de sănătate şi silueta:
Pas cu pas, îţi arată cum să demaşti alimentele care îţi fac rău şi cum să laşi organismul să decidă ce este mai bine pentru el.
Te ajută să înţelegi de ce ai nevoie de o dietă personalizată şi cum dietele pe care multă lume le laudă pot provoca inflamaţii, alergii şi intoxicaţii alimentare.
Vei găsi aici principii alimentare corecte pe care trebuie să le cunoşti ca să poţi atinge o stare de echilibru în sănătate. Dacă înveţi să mănânci adecvat, te vei simţi excelent şi vei pierde în greutate în mod natural, fără să suprasoliciţi organismul.
Explicaţiile autorului sunt însoţite de multe studii de caz interesante despre oameni care au depăşit situaţii aproape imposibile şi, folosind etapele dietei oferite în această carte, au descoperit ce înseamnă să fii sănătos şi mulţumit de propriul aspect fizic.
Fragment din carte:
Miturile medicinei nutriţionale
Nu este niciun secret că vei rămâne sănătos dacă te hrăneşti: orect. Anual, sunt publicate sute de mii de articole unde sunt descrise studii ştiinţifice care analizează un anumit aspect al acestei chestiuni - toate ajung, inevitabil, la aceeaşi concluzie.
Singurii oameni care par să nu fi auzit vestea cea bună fac parte din comunitatea medicală! Nu vorbesc aici dispreţuitor a adresa medicilor consideraţi individual - mulţi dintre colegii mei sunt dedicaţi nutriţiei şi dietei -, dar, din păcate, adevărul este că marea majoritate a medicilor practicieni şi chirurgi ori nu a auzit niciodată despre beneficiile unei alimentaţii adecvate, ori nu a luat-o în considerare, ori a rămas ignorantă la modul patetic referitor la ce ar trebui să facă, astfel încât nu îşi informează pacienţii şi nu le aplică principiile unei diete sănătoase.
Un critic cu adevărat cinic ar putea spune că este posibil ca medicii să nu vrea ca pacienţii lor să-şi recapete sănătatea şi să fie fericiţi; că tot ce vor e să facă bani tratând boli care s-ar putea vindeca pe cale naturală. Cred că ar fi o judecată prea aspră
In opinia mea, necazul este că, la Facultatea de Medicină, medicii nu trec niciodată mai departe de bazele nutriţiei, în loc să devină competenţi în folosirea acestui instrument vital, ei sunt învăţaţi doar lucruri false şi jumătăţi de adevăr.
Medicilor li se inoculează următoarele idei:
• Grăsimile nu sunt bune pentru noi; adevărul este că anumite grăsimi sunt esenţiale supravieţuirii şi fac parte din indispensabilele membrane celulare. Dumnezeule, chiar şi creierul nostru conţine 40% grăsimi; cum am putea să gândim fără grăsimile bune, sănătoase? Dietele sărace în grăsimi recomandate de unii medici sunt nocive pentru sănătate, întrucât anumite vitamine nu pot fi absorbite decât în prezenţa grăsimilor (vitaminele A, E şi D). Aceste vitamine, la rândul lor, intensifică absorbţia mineralelor esenţiale.
• Carbohidraţii sunt buni şi contribuie la menţinerea sănătăţii; în realitate, contribuie la obezitate şi creează probleme cu insulina. Făina albă şi amidonul nu conţin niciun fel de substanţe nutritive; peste 90% din vitamina B se pierde şi doar o mică parte din ea este readăugată în făina "îmbogăţită cu vitamine". Chiar aşa-numiţii carbohidraţi complecşi nu sunt buni dacă sunt consumaţi în exces. Să nu uităm că agricultorii, urmărind profitul, îşi îngraşă animalele îndopându-le cu carbohidraţi.
• Pentru a ne menţine sănătatea sunt necesare cantităţi foarte mici de vitamine şi minerale; adevărul este că acestea sunt doar cantităţile de care avem nevoie ca să nu murim de o boală îngrozitoare ca scorbutul, beri-beri şi altele asemenea. Aşa-numitele doze zilnice recomandate (DZR] nu au nicio legătură cu cantităţile necesare pentru a avea o sănătate optimă şi nu ţin seama de variabile ştiinţifice fundamentale, cum ar fi faptul că suntem biologic diferiţi, că în anumite condiţii avem nevoie de doze mai mari, în special când suntem bolnavi sau stresaţi, sau că e posibil să nu asimilăm cum trebuie substanţele nutritive!
• Ingerarea unor cantităţi care depăşesc, oricât de puţin, DZR poate fi periculoasă. Sună a ironie când ne gândim că medicii tind să se agate de lucrul absurd din punct de vedere biochimic cum că dacă "puţin e bun, mai mult e şi mai bun" (referitor la dozele de medicamente). Hrana pentru animalele noastre de companie, de exemplu…
…………………………….
CUPRINS:
MULÅ¢UMIRI
INTRODUCERE Alimente toxice: Dieta originală pentru detoxificare
1. Pastile pentru orice
2. E posibil ca un aliment toxic să îţi distrugă viaţa?
3. Miturile medicinei nutriţionale
4. Cazuri, cazuri, cazuri
5. E timpul definiţiilor
6. Să facem cunoştinţă cu conceptul fundamental de eliminare
7. Explicarea efectelor ascunse sau "mascate"
8. Supraîncărcarea şi organele-ţintă
9. Alergiile creierului
10. Autoinventarul
11. Etapa dietei de eliminare
12. Ce facem când dieta dă rezultate
13. Ce facem când dieta nu dă rezultate
14. Postul: numai dacă este neapărat necesar
15. Controlează-ţi dieta: cum să rămâi sănătos
16. Copiii, pacienţi speciali
17. Situaţii problematice pe care le puteţi întâlni urmând dieta de eliminare
18. Să vorbim despre înlocuitori!
19. Testarea pentru descoperirea alergiilor
20. Malabsorbţia şi intestinul permeabil
21. Candida ÅŸi microbiomul uman
ANEXA A. Familii de alimente
ANEXA B. Liste de alimente alergene
ANEXA C. Dieta de şapte zile din Epoca de Piatră
ANEXA D. Cum să reduci expunerea la pesticidele din alimente
INDEX
A publicat multe cărţi şi a apărut în emisiuni radiofonice din întreaga lume. Acum ne împărtăşeşte din vasta lui experienţă clinică şi ne învaţă cum putem identifica alimentele TOXICE care scad vitalitatea, reduc forţa intelectuală, provoacă simptome dureroase şi ne scurtează viaţa.
Cum te ajută mai exact cartea Dieta inteleapta să obţii prin alimentaţie rezultatele dorite în ce priveşte starea de sănătate şi silueta:
Pas cu pas, îţi arată cum să demaşti alimentele care îţi fac rău şi cum să laşi organismul să decidă ce este mai bine pentru el.
Te ajută să înţelegi de ce ai nevoie de o dietă personalizată şi cum dietele pe care multă lume le laudă pot provoca inflamaţii, alergii şi intoxicaţii alimentare.
Vei găsi aici principii alimentare corecte pe care trebuie să le cunoşti ca să poţi atinge o stare de echilibru în sănătate. Dacă înveţi să mănânci adecvat, te vei simţi excelent şi vei pierde în greutate în mod natural, fără să suprasoliciţi organismul.
Explicaţiile autorului sunt însoţite de multe studii de caz interesante despre oameni care au depăşit situaţii aproape imposibile şi, folosind etapele dietei oferite în această carte, au descoperit ce înseamnă să fii sănătos şi mulţumit de propriul aspect fizic.
Fragment din carte:
Miturile medicinei nutriţionale
Nu este niciun secret că vei rămâne sănătos dacă te hrăneşti: orect. Anual, sunt publicate sute de mii de articole unde sunt descrise studii ştiinţifice care analizează un anumit aspect al acestei chestiuni - toate ajung, inevitabil, la aceeaşi concluzie.
Singurii oameni care par să nu fi auzit vestea cea bună fac parte din comunitatea medicală! Nu vorbesc aici dispreţuitor a adresa medicilor consideraţi individual - mulţi dintre colegii mei sunt dedicaţi nutriţiei şi dietei -, dar, din păcate, adevărul este că marea majoritate a medicilor practicieni şi chirurgi ori nu a auzit niciodată despre beneficiile unei alimentaţii adecvate, ori nu a luat-o în considerare, ori a rămas ignorantă la modul patetic referitor la ce ar trebui să facă, astfel încât nu îşi informează pacienţii şi nu le aplică principiile unei diete sănătoase.
Un critic cu adevărat cinic ar putea spune că este posibil ca medicii să nu vrea ca pacienţii lor să-şi recapete sănătatea şi să fie fericiţi; că tot ce vor e să facă bani tratând boli care s-ar putea vindeca pe cale naturală. Cred că ar fi o judecată prea aspră
In opinia mea, necazul este că, la Facultatea de Medicină, medicii nu trec niciodată mai departe de bazele nutriţiei, în loc să devină competenţi în folosirea acestui instrument vital, ei sunt învăţaţi doar lucruri false şi jumătăţi de adevăr.
Medicilor li se inoculează următoarele idei:
• Grăsimile nu sunt bune pentru noi; adevărul este că anumite grăsimi sunt esenţiale supravieţuirii şi fac parte din indispensabilele membrane celulare. Dumnezeule, chiar şi creierul nostru conţine 40% grăsimi; cum am putea să gândim fără grăsimile bune, sănătoase? Dietele sărace în grăsimi recomandate de unii medici sunt nocive pentru sănătate, întrucât anumite vitamine nu pot fi absorbite decât în prezenţa grăsimilor (vitaminele A, E şi D). Aceste vitamine, la rândul lor, intensifică absorbţia mineralelor esenţiale.
• Carbohidraţii sunt buni şi contribuie la menţinerea sănătăţii; în realitate, contribuie la obezitate şi creează probleme cu insulina. Făina albă şi amidonul nu conţin niciun fel de substanţe nutritive; peste 90% din vitamina B se pierde şi doar o mică parte din ea este readăugată în făina "îmbogăţită cu vitamine". Chiar aşa-numiţii carbohidraţi complecşi nu sunt buni dacă sunt consumaţi în exces. Să nu uităm că agricultorii, urmărind profitul, îşi îngraşă animalele îndopându-le cu carbohidraţi.
• Pentru a ne menţine sănătatea sunt necesare cantităţi foarte mici de vitamine şi minerale; adevărul este că acestea sunt doar cantităţile de care avem nevoie ca să nu murim de o boală îngrozitoare ca scorbutul, beri-beri şi altele asemenea. Aşa-numitele doze zilnice recomandate (DZR] nu au nicio legătură cu cantităţile necesare pentru a avea o sănătate optimă şi nu ţin seama de variabile ştiinţifice fundamentale, cum ar fi faptul că suntem biologic diferiţi, că în anumite condiţii avem nevoie de doze mai mari, în special când suntem bolnavi sau stresaţi, sau că e posibil să nu asimilăm cum trebuie substanţele nutritive!
• Ingerarea unor cantităţi care depăşesc, oricât de puţin, DZR poate fi periculoasă. Sună a ironie când ne gândim că medicii tind să se agate de lucrul absurd din punct de vedere biochimic cum că dacă "puţin e bun, mai mult e şi mai bun" (referitor la dozele de medicamente). Hrana pentru animalele noastre de companie, de exemplu…
…………………………….
CUPRINS:
MULÅ¢UMIRI
INTRODUCERE Alimente toxice: Dieta originală pentru detoxificare
1. Pastile pentru orice
2. E posibil ca un aliment toxic să îţi distrugă viaţa?
3. Miturile medicinei nutriţionale
4. Cazuri, cazuri, cazuri
5. E timpul definiţiilor
6. Să facem cunoştinţă cu conceptul fundamental de eliminare
7. Explicarea efectelor ascunse sau "mascate"
8. Supraîncărcarea şi organele-ţintă
9. Alergiile creierului
10. Autoinventarul
11. Etapa dietei de eliminare
12. Ce facem când dieta dă rezultate
13. Ce facem când dieta nu dă rezultate
14. Postul: numai dacă este neapărat necesar
15. Controlează-ţi dieta: cum să rămâi sănătos
16. Copiii, pacienţi speciali
17. Situaţii problematice pe care le puteţi întâlni urmând dieta de eliminare
18. Să vorbim despre înlocuitori!
19. Testarea pentru descoperirea alergiilor
20. Malabsorbţia şi intestinul permeabil
21. Candida ÅŸi microbiomul uman
ANEXA A. Familii de alimente
ANEXA B. Liste de alimente alergene
ANEXA C. Dieta de şapte zile din Epoca de Piatră
ANEXA D. Cum să reduci expunerea la pesticidele din alimente
INDEX
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 47,20 leiPRP: 59,00 lei
- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
- 69,35 leiPRP: 73,00 lei
RECENZII