Cidru, vin din pere, rachiu si calvados
Preț: 13,50 lei
Disponibilitate: în limita stocului
Autor: Francois Moinel
Editura: M.A.S.T
Anul publicării: 2012
Pagini: 152
Format: 13x20
DESCRIERE
Cidru, vin din pere, rachiu si calvados - Francois Moinel
…pentru consumul personal, transformati merele in cidru, perele in vin de pere iar apoi transformati-le pe acestea in aperitiv Pommeau, in rachiu, in Calvados sau in aperitive speciale.
Vedeti insa ca treaba nu e deloc usoara. Un anumit numar de principii, de reguli de baza, conditioneaza reusita.
Autorul, va ofera tot ce aveti nevoie pentru preparare si, in plus, o suma de sfaturi economice necesare mai ales celor care se gandesc sa comercializeze o parte din produse.
Limbajul lejer se adreseaza atat profesionistilor cat si amatorilor….
CUPRINS:
CAPITOLUL 1. Panorama produselor cidricole
A fost odată...mărul
A fost odată para
CIDRUL
O scurtă istorie a cidrului
Câteva definiţii
VIN DE PERE
ŢUICĂ Şl CALVADOS
Ţuica din cidru sau din vin de pere
Aperitivul pe bază de cidru sau vin de pere şi Pommeau
Aperitivele pe bază de cidru sau de vin de pere
OŢETUL DIN CIDRU SAU DIN RACHIU
ALTE PRODUSE DERIVATE DIN MERE, PERE, CIDRU SAU VIN DE PERE
CAPITOLUL 2. Piaţa produselor cidricole
ORGANIZAREA FILIEREI CIDRICOLE
PRODUCŢIA DE MERE PENTRU CIDRU
PIAŢA DE CIDRU
Producţia
Consumatorii
Cidrul şi anotimpurile
Distribuţia
Categoriile şi modul de ambalare
PIAŢA DE VIN DE PERE
PIAŢA DE POMMEAU
PIAŢA DE CALVADOS
PIAŢA OŢETULUI DIN CIDRU
CAPITOLUL 3. Munca în livadă
ÎNFIINŢAREA UNEI LIVEZI
CE TIP DE LIVADĂ SĂ ALEGEM ?
Alegerea soiurilor
Plantarea
ÎNTREŢINEREA LIVEZII
Ingrăşământul
Plivirea
Tăierea
Rărirea
Supra-altoirea
Bolile şi paraziţii
Recoltarea
CAPITOLUL 4. Munca din cramă
STOCARE Şl PREGĂTIRE
Stocarea merelor
Inventarul
Pregătirea locului şi a materialului
Instrumentele de analiză
FABRICAREA CIDRULUI
Spălarea merelor
Strivirea sau tocarea merelor
Fierberea
Presarea
Deburbarea
Pritocirea de limpezire
Analiza mustului
Fermentarea
Imbutelierea
Respectarea calităţii
ELABORAREA VINULUI DIN PERE
ELABORAREA BĂUTURII POMMEAU Şl A APERITIVELOR PE BAZĂ DE CIDRU
FABRICAREA RACHIULUI DIN CIDRU Şl A BĂUTURILOR CALVADOS...
ELABORAREA SUCULUI DE MERE
ELABORAREA OŢETULUI
REGLEMENTAREA COMERCIALĂ
Criteriile reglementare
Etichetarea
Actele comerciale
Vizite şi degustări la fermă
Semnalarea
Vânzarea pe piaţă
CAPITOLUL 5. Conducerea unui proiect şi măsurarea rentabilităţii
CARE ESTE PROBLEMA VOASTRĂ?
TREBUIE SĂ DEFINIM OBIECTIVELE
CUM GÂNDIM Şl EVALUĂM SOLUŢIILE
Cum ne informăm şi ne formăm
Cunoaşterea pieţei
Concepţia activităţii cidricole
ALEGEREA CELEI MAI BUNE STRUCTURI
RESPECTAREA, CONTROLUL Şl ADAPTAREA
Marja brută a unei sticle de cidru de fermă
In loc de încheiere
…pentru consumul personal, transformati merele in cidru, perele in vin de pere iar apoi transformati-le pe acestea in aperitiv Pommeau, in rachiu, in Calvados sau in aperitive speciale.
Vedeti insa ca treaba nu e deloc usoara. Un anumit numar de principii, de reguli de baza, conditioneaza reusita.
Autorul, va ofera tot ce aveti nevoie pentru preparare si, in plus, o suma de sfaturi economice necesare mai ales celor care se gandesc sa comercializeze o parte din produse.
Limbajul lejer se adreseaza atat profesionistilor cat si amatorilor….
CUPRINS:
CAPITOLUL 1. Panorama produselor cidricole
A fost odată...mărul
A fost odată para
CIDRUL
O scurtă istorie a cidrului
Câteva definiţii
VIN DE PERE
ŢUICĂ Şl CALVADOS
Ţuica din cidru sau din vin de pere
Aperitivul pe bază de cidru sau vin de pere şi Pommeau
Aperitivele pe bază de cidru sau de vin de pere
OŢETUL DIN CIDRU SAU DIN RACHIU
ALTE PRODUSE DERIVATE DIN MERE, PERE, CIDRU SAU VIN DE PERE
CAPITOLUL 2. Piaţa produselor cidricole
ORGANIZAREA FILIEREI CIDRICOLE
PRODUCŢIA DE MERE PENTRU CIDRU
PIAŢA DE CIDRU
Producţia
Consumatorii
Cidrul şi anotimpurile
Distribuţia
Categoriile şi modul de ambalare
PIAŢA DE VIN DE PERE
PIAŢA DE POMMEAU
PIAŢA DE CALVADOS
PIAŢA OŢETULUI DIN CIDRU
CAPITOLUL 3. Munca în livadă
ÎNFIINŢAREA UNEI LIVEZI
CE TIP DE LIVADĂ SĂ ALEGEM ?
Alegerea soiurilor
Plantarea
ÎNTREŢINEREA LIVEZII
Ingrăşământul
Plivirea
Tăierea
Rărirea
Supra-altoirea
Bolile şi paraziţii
Recoltarea
CAPITOLUL 4. Munca din cramă
STOCARE Şl PREGĂTIRE
Stocarea merelor
Inventarul
Pregătirea locului şi a materialului
Instrumentele de analiză
FABRICAREA CIDRULUI
Spălarea merelor
Strivirea sau tocarea merelor
Fierberea
Presarea
Deburbarea
Pritocirea de limpezire
Analiza mustului
Fermentarea
Imbutelierea
Respectarea calităţii
ELABORAREA VINULUI DIN PERE
ELABORAREA BĂUTURII POMMEAU Şl A APERITIVELOR PE BAZĂ DE CIDRU
FABRICAREA RACHIULUI DIN CIDRU Şl A BĂUTURILOR CALVADOS...
ELABORAREA SUCULUI DE MERE
ELABORAREA OŢETULUI
REGLEMENTAREA COMERCIALĂ
Criteriile reglementare
Etichetarea
Actele comerciale
Vizite şi degustări la fermă
Semnalarea
Vânzarea pe piaţă
CAPITOLUL 5. Conducerea unui proiect şi măsurarea rentabilităţii
CARE ESTE PROBLEMA VOASTRĂ?
TREBUIE SĂ DEFINIM OBIECTIVELE
CUM GÂNDIM Şl EVALUĂM SOLUŢIILE
Cum ne informăm şi ne formăm
Cunoaşterea pieţei
Concepţia activităţii cidricole
ALEGEREA CELEI MAI BUNE STRUCTURI
RESPECTAREA, CONTROLUL Şl ADAPTAREA
Marja brută a unei sticle de cidru de fermă
In loc de încheiere
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 57,00 leiPRP: 60,00 lei
- 33,15 leiPRP: 39,00 lei
- 25,76 leiPRP: 28,00 lei
RECENZII