Cidru, vin din pere, rachiu si calvados

Preț: 13,50 lei
Disponibilitate: în limita stocului
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 152
Format: 13x20

DESCRIERE

Cidru, vin din pere, rachiu si calvados - Francois Moinel

…pentru consumul personal, transformati merele in cidru, perele in vin de pere iar apoi transformati-le pe acestea in aperitiv Pommeau, in rachiu, in Calvados sau in aperitive speciale.

Vedeti insa ca treaba nu e deloc usoara. Un anumit numar de principii, de reguli de baza, conditioneaza reusita.

Autorul, va ofera tot ce aveti nevoie pentru preparare si, in plus, o suma de sfaturi economice necesare mai ales celor care se gandesc sa comercializeze o parte din produse.

Limbajul lejer se adreseaza atat profesionistilor cat si amatorilor….


CUPRINS:


CAPITOLUL 1. Panorama produselor cidricole

A fost odată...mărul
A fost odată para

CIDRUL
O scurtă istorie a cidrului
Câteva definiţii

VIN DE PERE

ŢUICĂ Şl CALVADOS
Ţuica din cidru sau din vin de pere
Aperitivul pe bază de cidru sau vin de pere şi Pommeau
Aperitivele pe bază de cidru sau de vin de pere

OŢETUL DIN CIDRU SAU DIN RACHIU
ALTE PRODUSE DERIVATE DIN MERE, PERE, CIDRU SAU VIN DE PERE

CAPITOLUL 2. Piaţa produselor cidricole

ORGANIZAREA FILIEREI CIDRICOLE
PRODUCŢIA DE MERE PENTRU CIDRU

PIAŢA DE CIDRU
Producţia
Consumatorii
Cidrul şi anotimpurile
Distribuţia
Categoriile şi modul de ambalare

PIAŢA DE VIN DE PERE
PIAŢA DE POMMEAU
PIAŢA DE CALVADOS
PIAŢA OŢETULUI DIN CIDRU

CAPITOLUL 3. Munca în livadă

ÎNFIINŢAREA UNEI LIVEZI
CE TIP DE LIVADĂ SĂ ALEGEM ?
Alegerea soiurilor
Plantarea

ÎNTREŢINEREA LIVEZII
Ingrăşământul
Plivirea
Tăierea
Rărirea
Supra-altoirea
Bolile şi paraziţii
Recoltarea

CAPITOLUL 4. Munca din cramă

STOCARE Şl PREGĂTIRE
Stocarea merelor
Inventarul
Pregătirea locului şi a materialului
Instrumentele de analiză

FABRICAREA CIDRULUI
Spălarea merelor
Strivirea sau tocarea merelor
Fierberea
Presarea
Deburbarea
Pritocirea de limpezire
Analiza mustului
Fermentarea
Imbutelierea
Respectarea calităţii

ELABORAREA VINULUI DIN PERE

ELABORAREA BĂUTURII POMMEAU Şl A APERITIVELOR PE BAZĂ DE CIDRU

FABRICAREA RACHIULUI DIN CIDRU Şl A BĂUTURILOR CALVADOS...

ELABORAREA SUCULUI DE MERE

ELABORAREA OŢETULUI

REGLEMENTAREA COMERCIALĂ
Criteriile reglementare
Etichetarea
Actele comerciale
Vizite şi degustări la fermă
Semnalarea
Vânzarea pe piaţă

CAPITOLUL 5. Conducerea unui proiect şi măsurarea rentabilităţii

CARE ESTE PROBLEMA VOASTRĂ?
TREBUIE SĂ DEFINIM OBIECTIVELE
CUM GÂNDIM Şl EVALUĂM SOLUŢIILE
Cum ne informăm şi ne formăm
Cunoaşterea pieţei
Concepţia activităţii cidricole

ALEGEREA CELEI MAI BUNE STRUCTURI

RESPECTAREA, CONTROLUL Şl ADAPTAREA
Marja brută a unei sticle de cidru de fermă

In loc de încheiere

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0381 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

X

Confidențialitatea dvs.

Procesăm datele dvs. cu scopul de a vă oferi posibilitatea să comandați produsele noastre online, precum și pentru a vă oferi conținut care să fie adaptat la interesele și nevoile dvs. Analizăm aceste date pentru a obține informații cu privire la comportamentul și interesele vizitatorilor noștri. Împărtășim aceste informații partenerilor noștri pe baza consimțământului și/sau a interesului legitim. Mai jos vă puteți exercita, la nivel de partener, dreptul de a consimți sau de vă opune unui interes legimit pe baza unui scop specific.

Module cookie strict necesare

Aceste fișiere sunt strict necesare pentru buna funcționare a magazinului online (pentru plasarea comenzilor online, autenficare în cont, salvarea/procesarea opțiunilor dvs cu privire la modulele de tip cookie, etc.). Acestea nu necesită acordul dvs. pentru plasare/accesare și nu pot fi dezactivate (decât dacă nu țineți meapărat să intrați în setările browser-ului dvs și să le dezactivați de acolo, având ca rezultat negativ întreruperea funcționării normale a site-ului).