Alimentatie publica. Manual pentru clasa a X-a
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Stefania Mihai, Aurelia Turcescu, Valentina Capota, Florentina Costea, Cristina Ghinescu, Carmen Veteanu, Luminita Grigorescu, Irina Ghelmeci
ISBN: 978-973-1760-67-4
Editura: CD Press
Anul publicării: 2008
Pagini: modul 1 - 40; modul 2 - 96; modul 3 - 32; modul 4 - 32; modul 5 - 32; modul 6 - 48
DESCRIERE
ALIMENTATIE PUBLICA - Mnaual cl. a X a - Scoala de arte si meserii, calificarea: Lucrator in alimentatie publica
Modul 1- Patrimoniu turistic
Modulul 2 - Gastronomie
Modulul 3 - Servirea consumatorilor
Modulul 4 - Gestiune economica
Modulul 5 - Comportament si etica profesionala
Modulul 6 - Comunicare profesionala in limba moderna
Lucrarea este destinata elevilor care opteaza pentru calificarea profesionala "Lucrator in alimentatie" si imbina, intr-un tot unitar, problemele teoretice cu o gama variata de activitati practice, in masura sa asigure atat insusirea eficienta a cunostintelor, cat si formarea unor priceperi si deprinderi adecvate, necesare obtinerii calificarii profesionale de lucrator in alimentatie.
Astfel, pornind de la programa, nivelul de dezvoltare al elevilor, competentele prevazute in standardele nationale pentru pregatirea profesionala in domeniul turismului si alimentatiei publice, in elaborarea manualului s-a urmarit, pe de o parte, asigurarea invatarii centrate pe elev si, pe de alta parte, formarea complexa a acestora, in vederea integrarii cat mai rapide a acestora pe piata fortei de munca.
In acest scop s-au folosit metode active/interactive, cum ar fi: invatarea prin descoperire, studiul de caz, invatarea prin cooperare, simularea, jocul de rol, exercitiul, observarea dirijata, realizarea de lucrari practice, intocmirea unor fise de lucru individual sau a unor fise de observare.
Prin modul de realizare a manualului s-a urmarit asigurarea unui grad de accesibilitate apropiat de nivelul de intelegere al elevilor, precum si prezentarea acestuia intr-o maniera cat mai atractiva. Pentru aceasta, informatia a fost structurata si prezentata cat mai sintetic, utilizand o serie de scheme, tabele, ilustratii, iar materialul informativ a fost completat cu Stiati ca, Lecturi s. a.
Totodata, pentru a raspunde nevoilor de a asigura o pregatire cat mai complexa si cat mai bine adaptata cerintelor integrarii pe piata fortei de munca, activitatile propuse in manual imbina munca individuala a elevilor cu cea in echipa, propun o serie de simulari ale activitatilor desfasurate in cadrul restaurantelor, precum si instrumentarul necesar gasirii unui loc de munca (intocmirea unui CV, scrisoare de prezentare, participarea la interviu, integrarea în colectiv etc.).
Modul 1- Patrimoniu turistic
Modulul 2 - Gastronomie
Modulul 3 - Servirea consumatorilor
Modulul 4 - Gestiune economica
Modulul 5 - Comportament si etica profesionala
Modulul 6 - Comunicare profesionala in limba moderna
Lucrarea este destinata elevilor care opteaza pentru calificarea profesionala "Lucrator in alimentatie" si imbina, intr-un tot unitar, problemele teoretice cu o gama variata de activitati practice, in masura sa asigure atat insusirea eficienta a cunostintelor, cat si formarea unor priceperi si deprinderi adecvate, necesare obtinerii calificarii profesionale de lucrator in alimentatie.
Astfel, pornind de la programa, nivelul de dezvoltare al elevilor, competentele prevazute in standardele nationale pentru pregatirea profesionala in domeniul turismului si alimentatiei publice, in elaborarea manualului s-a urmarit, pe de o parte, asigurarea invatarii centrate pe elev si, pe de alta parte, formarea complexa a acestora, in vederea integrarii cat mai rapide a acestora pe piata fortei de munca.
In acest scop s-au folosit metode active/interactive, cum ar fi: invatarea prin descoperire, studiul de caz, invatarea prin cooperare, simularea, jocul de rol, exercitiul, observarea dirijata, realizarea de lucrari practice, intocmirea unor fise de lucru individual sau a unor fise de observare.
Prin modul de realizare a manualului s-a urmarit asigurarea unui grad de accesibilitate apropiat de nivelul de intelegere al elevilor, precum si prezentarea acestuia intr-o maniera cat mai atractiva. Pentru aceasta, informatia a fost structurata si prezentata cat mai sintetic, utilizand o serie de scheme, tabele, ilustratii, iar materialul informativ a fost completat cu Stiati ca, Lecturi s. a.
Totodata, pentru a raspunde nevoilor de a asigura o pregatire cat mai complexa si cat mai bine adaptata cerintelor integrarii pe piata fortei de munca, activitatile propuse in manual imbina munca individuala a elevilor cu cea in echipa, propun o serie de simulari ale activitatilor desfasurate in cadrul restaurantelor, precum si instrumentarul necesar gasirii unui loc de munca (intocmirea unui CV, scrisoare de prezentare, participarea la interviu, integrarea în colectiv etc.).
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 57,00 leiPRP: 60,00 lei
- 33,15 leiPRP: 39,00 lei
- 25,76 leiPRP: 28,00 lei
RECENZII