Alimentaţia după grupa sangvină. 120 de reţete gustoase şi uşor de preparat pentru a dobândi şi a vă menţine silueta
Preț: 29,98 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Karen Vago, Lucy Degrémont
ISBN: 978-978-973-748-199-3
Editura: Niculescu
Anul publicării: 2007
Pagini: 272
Format: 16x23
DESCRIERE
Alimentaţia după grupa sangvină. 120 de reţete gustoase şi uşor de preparat pentru a dobândi şi a vă menţine silueta
Ştim cu toţii cât de importantă este grupa sangvină atunci când se pune problema unei transfuzii. Dar, dacă grupa sangvină îşi pune amprenta asupra sistemului imunitar, de ce nu ar avea ea atunci o influenţă şi asupra nevoilor alimentare ale organismului? Dar tocmai aceasta este ideea, popularizată în urma observaţiilor clinice ale medicilor americani Peter J. D’Adamo şi Ralph Golan şi dezvoltată în cartea lor de cele două autoare – Karen Vago, nutriţionistă, pentru care proteinele, acizii graşi şi antioxidanţii nu mai au de mult vreun secret şi care recomandă cu stricteţe celor trataţi o alimentaţie conformă grupei lor sangvine, şi Lucy Degrémont, o demnă purtătoare a bonetei de maestru bucătar, un adevărat as culinar creativ, care nu pierde niciodată ocazia de a-şi pune cunoştinţele nutriţioniste în slujba alimentaţiei în funcţie de grupa sangvină –, o carte ce ne propune un nou fel (nu vă grăbiţi, nu de mâncare) de a ne hrăni, un principiu simplu, conform căruia anumite alimente convin în mod deosebit anumitor grupe sangvine, în vreme ce, în cazul altor grupe de sânge, ele ar trebui de-a dreptul evitate. Iar teza nutriţionistă susţine că binefacerile acestei diete se reflectă, printre altele, asupra sistemului digestiv, a capacităţii de apărare a organismului împotriva îmbolnăvirilor, a stării de oboseală sau a neplăcutei zestre de colesterol. Ceea ce, pe scurt, ar vrea să impună legătura imperativ nuanţată dintre alimentaţie şi starea generală a organismului!
Debutând cu un capitol sintetic, asupra originii grupelor sangvine şi a modului în care acestea influenţează sănătatea individului şi interacţionează cu alimentele consumate, dublate de recomandări nutriţionale, precum şi de liste de alimente cu indicaţii suplimentare referitor la ceea ce i se potriveşte fiecărei grupe sangvine, cartea se constituie mai apoi într-un ghid practic, de 120 de meniuri şi reţete comentate, bogate în elemente nutritive esenţiale (extrase din alimente proaspete, netratate) pentru o stare excelentă a organismului, şi într-un program alimentar simplu, în urma căruia să se poată atinge din plin starea de sănătate generală.
Ştim cu toţii cât de importantă este grupa sangvină atunci când se pune problema unei transfuzii. Dar, dacă grupa sangvină îşi pune amprenta asupra sistemului imunitar, de ce nu ar avea ea atunci o influenţă şi asupra nevoilor alimentare ale organismului? Dar tocmai aceasta este ideea, popularizată în urma observaţiilor clinice ale medicilor americani Peter J. D’Adamo şi Ralph Golan şi dezvoltată în cartea lor de cele două autoare – Karen Vago, nutriţionistă, pentru care proteinele, acizii graşi şi antioxidanţii nu mai au de mult vreun secret şi care recomandă cu stricteţe celor trataţi o alimentaţie conformă grupei lor sangvine, şi Lucy Degrémont, o demnă purtătoare a bonetei de maestru bucătar, un adevărat as culinar creativ, care nu pierde niciodată ocazia de a-şi pune cunoştinţele nutriţioniste în slujba alimentaţiei în funcţie de grupa sangvină –, o carte ce ne propune un nou fel (nu vă grăbiţi, nu de mâncare) de a ne hrăni, un principiu simplu, conform căruia anumite alimente convin în mod deosebit anumitor grupe sangvine, în vreme ce, în cazul altor grupe de sânge, ele ar trebui de-a dreptul evitate. Iar teza nutriţionistă susţine că binefacerile acestei diete se reflectă, printre altele, asupra sistemului digestiv, a capacităţii de apărare a organismului împotriva îmbolnăvirilor, a stării de oboseală sau a neplăcutei zestre de colesterol. Ceea ce, pe scurt, ar vrea să impună legătura imperativ nuanţată dintre alimentaţie şi starea generală a organismului!
Debutând cu un capitol sintetic, asupra originii grupelor sangvine şi a modului în care acestea influenţează sănătatea individului şi interacţionează cu alimentele consumate, dublate de recomandări nutriţionale, precum şi de liste de alimente cu indicaţii suplimentare referitor la ceea ce i se potriveşte fiecărei grupe sangvine, cartea se constituie mai apoi într-un ghid practic, de 120 de meniuri şi reţete comentate, bogate în elemente nutritive esenţiale (extrase din alimente proaspete, netratate) pentru o stare excelentă a organismului, şi într-un program alimentar simplu, în urma căruia să se poată atinge din plin starea de sănătate generală.
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 42,75 leiPRP: 45,00 lei
- 69,35 leiPRP: 73,00 lei
- 27,55 leiPRP: 29,00 lei
RECENZII