Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete - ortodietoterapie
Preț: 111,18 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura: Medicala
Anul publicării: 2013
Pagini: 960
Format: 16/70x100
DESCRIERE
Prezentare: Mai mult ca oricand, problema unei alimentatii sanatoase si a unor diete echilibrate suscita interesul milioanelor de consumatori de alimente mai mult sau mai putin sanatoase cumparate din supermarketuri, piete, magazine alimentare. Daca vrem sa fim sanatosi, sa citim cu luare aminte aceasta lucrare a profesorului Mencinicopschi – care este o somitate in materie de nutritie sanatoasa – si a colaboratorilor sai, si sa invatam sa ne ferim singuri de… otrava din farfurie! Cartea nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui: medici, farmacisti, dar si, de ce nu, mame gospodine care vor sa-si hraneasca sanatos familia.
Cuprins: Cum mananca romanii. Calitatea alimentului. Alimentul – matricea alimentara. Nutrigenomica – epigenomica – informatia matricei alimentare. Suplimente nutritionale si alimente functionale. Rolul grasimilor in alimentatia umana. Digestia. Clasificarea alimentelor. Prelucrarea casnica si industriala a alimentelor: gastronomia nutritionala. Calitatea caloriilor. Detoxifierea organismului. Maladii cardiovasculare. Alcoolul si paradoxul francez. Fierul – paradoxul metabolic. Sistemul imunitar. Sistemul nervos. Terapiile nutritionale in prevenirea si tratamentul maladiilor respiratorii. Boli metabolice, supraponderalitate – obezitate, diabet – guta, sindrom metabolic. Stresul oxidativ – status proinflamator sistemic subclinic. Cancerul. Alimentatia – nutritia si sanatatea sistemului osos. Sistemul endocrin. Sistemul reproducator – sistemul urinar. Imbatranirea: boala sau proces natural, piele – vedere – auz – climacterium. Restrictia alimentara, functia imuna si efectele anti-imbatranire. Acrilamida si sanatatea. Caracterizarea nutritionala a unor alimente si categorii de alimente. Ceaiul – Camellia sinensis. Lista plantelor toxice (ESCOP). Dictionar de termeni.
Adresabilitate: Medici specialisti nutritionisti, endocrinologi, publicul larg de toate varstele.
Cuprins: Cum mananca romanii. Calitatea alimentului. Alimentul – matricea alimentara. Nutrigenomica – epigenomica – informatia matricei alimentare. Suplimente nutritionale si alimente functionale. Rolul grasimilor in alimentatia umana. Digestia. Clasificarea alimentelor. Prelucrarea casnica si industriala a alimentelor: gastronomia nutritionala. Calitatea caloriilor. Detoxifierea organismului. Maladii cardiovasculare. Alcoolul si paradoxul francez. Fierul – paradoxul metabolic. Sistemul imunitar. Sistemul nervos. Terapiile nutritionale in prevenirea si tratamentul maladiilor respiratorii. Boli metabolice, supraponderalitate – obezitate, diabet – guta, sindrom metabolic. Stresul oxidativ – status proinflamator sistemic subclinic. Cancerul. Alimentatia – nutritia si sanatatea sistemului osos. Sistemul endocrin. Sistemul reproducator – sistemul urinar. Imbatranirea: boala sau proces natural, piele – vedere – auz – climacterium. Restrictia alimentara, functia imuna si efectele anti-imbatranire. Acrilamida si sanatatea. Caracterizarea nutritionala a unor alimente si categorii de alimente. Ceaiul – Camellia sinensis. Lista plantelor toxice (ESCOP). Dictionar de termeni.
Adresabilitate: Medici specialisti nutritionisti, endocrinologi, publicul larg de toate varstele.
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 57,00 leiPRP: 60,00 lei
- 33,15 leiPRP: 39,00 lei
- 25,76 leiPRP: 28,00 lei
RECENZII